Rukometni Euro

Marić: Šteta, osjetili smo da ih imamo. Lučin: Ne znam što nam je bilo s Crnom Gorom

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI rukometni reprezentativci prokomentirali su poraz od Danske 25:27 kojim su ostali bez izgleda za plasman u polufinale Europskog prvenstva. Bila je to borbena utakmica u kojoj je Hrvatska namučila favorite za osvajanje turnira, no to nije bilo dovoljno.

Marić: Nakon ove utakmice sam optimist

Mateo Maraš, debitant na velikom natjecanju: "Mislim da smo dali sve od sebe. Pokušavali smo maksimalno što smo mogli s ovim kadrom. Samo mi znamo koliko nam je teško i što sve prolazimo u hotelu. Bili smo blizu, nadam se da ćemo imati više sreće drugi put. Za mene kao mladog igrača bilo je jako lijepo vidjeti ovakvo navijanje. Zahvalni smo svima na tribinama i pred malim ekranima. Nekad nedostaje i to malo."

Marino Marić, najbolji strijelac Hrvatske danas s osam golova: "Dali smo sve od sebe, svi smo željeli nešto više, ali eto. Sitnice su presudile. I ja sam imao promašaj kod -2 u drugom dijelu. Danci su igrali mudro, a mi smo se morali puno kretati. Šteta, osjetili smo u prvom dijelu da ih možda imamo, nisu nam bili nedokučivi. Izgarali smo pred 10 tisuća navijača i hvala im na tome, kao i onima ispred televizora. Podbacili smo na ovom turniru, ali nakon ove utakmice sam optimist."

Tin Lučin, jedan od najboljih Hrvata na ovom Euru: "Ne znam zašto ovako nismo igrali protiv Crne Gore. Sad se možemo samo lupati po glavi. Ne znam je li problem bio termin utakmice, korona ili nešto treće. Taj stav bio je nedopustiv i Hrvatska nikad ne bi tako trebala izgledati."

Pročitajte više