Marinelli među 32, široki "zaspao" na startu

MLADI hrvatski alpinci Danko Marinelli i Tin Široki nisu imali zapaženi nastup na noćnom paralel slalomu na 6. zimskom europskom olimpijskom festivalu mladih na Bledu.

Riječanin Marinelli dobro je započeo utrku na skijalištu Straža i s lakoćom izborio plasman među 32 natjecatelja koji su trebali sistemom eliminacije odlučiti tko je najbolji. Nažalost, s njim u paru bio je izvsrni švicarac Moreno Testorelli, koji ga je nadvisio u obje vožnje. Objektivno, više se očekivalo od Tina Širokog koji neshvatljivo nije uspio izboriti ni plasman među 32 najbolja. Naime Tin je ´zaspao´ na startu s kojeg je krenuo gotovo sekundu poslije grčkog skijaša kojeg je, istina, već na sredini staze prošao, ali je za 5 stotinki sekunde izgubio plasman među 16 najbržih u svojoj skupini.

Sutra će Široki i Marinelli imati prigodu popraviti dojam u slalomu, koji se vozi u Kranjskoj Gori.

Od naših natjecatelja sutra će još nastupiti nordijci u štafeti, te klizač Josip Gluhak, ali od njih se ne očekuju neki značajniji rezultati. Hrvatska je po broju osvojenih odličja trenutno na 7. mjestu u konkurenciji 41 zemlje.

Pročitajte više