Mario Gavranović: Moj zadatak i vodilja u nogometu su golovi

MARIO GAVRANOVIĆ, 19-godišnji švicarski nogometaš hrvatskih korijena, pravi je hit ove sezone u švicarskoj ligi, kao i njegova momčad Xamax iz Neuchatela.

Trenutačno je Xamax, nakon jedanaest odigranih kola, na drugom mjestu, a imaju sedam bodova manje od vodeće momčadi, Young Boysa. Vjerojatno najbolji dvojac u ligi su Nigerijac Ideye Brown (10 pogodaka, prvi strijelac lige) i Gavranović (7 pogodaka), koji su zajedno zabili sedamnaest od 25 pogodaka momčadi, no posebna je priča 19-godišnji Gavranović, kojem je veliki prostor posvetio i Laliberte.ch.

"Igram direktan i jednostavan nogomet. Naučen sam tako, pogoci su moj zadatak i moja vodilja", rekao je Gavranović i nastavio:

"Ima previše ljudi kojima se moram zahvaliti što sam dobio šansu igrati u ovoj momčadi. Prije svake utakmice se sjetim toga i zato se trudim maksimalno koliko mogu. Isto tako, treninge shvaćam jako ozbiljno, oni su temelj dobre pripreme i pravi put prema uspješnoj utakmici. Trenerske zamisli upijam, primjenjujem i nadograđujem se svaki dan".

Autor teksta podsjeća kako su se Gavranovićevi roditelji 1988. godine odselili iz Bosne i Hercegovini i došli u Lugano, a Mario se rodio godinu dana nakon doseljenja u Švicarsku.

"Majka je bila luda zbog toga što je mene i brata otac prvo odveo na nogomet. Istina je da mi je škola uvijek bila na drugom mjestu i majci se to nije svidjelo. No, sada je i ona moja velika potpora. Otkada znam za sebe sam bio zaluđen nogometom i ta gorljiva ljubav i dalje traje", kaže Gavranović i dodaje:

"Velika zahvala mora otići i mom ocu, velikom entuzijasti. Imao je dvije operacije na srcu, ali ništa ga nikada nije moglo zaustaviti. On me gurnuo u nogomet i uvijek je bio najjači temelj moga uspjeha".

Gavranović je završio uz riječi:

"Veliki sam vjernik što potvrđuje i moja tetovaža na gornjem dijelu leđa (op.a. 30-centimetarski Isus Krist). Molim se prije i poslije svakog nastupa na nogometnom travnjaku".

Pročitajte više