Marko Livaja zaradio drastičnu kaznu zbog udaranja Srbina Lazovića

Foto: Screenshot Twitter, Epa

HRVATSKI reprezentativac Marko Livaja kažnjen je s četiri utakmice neigranja u Ligi prvaka zbog isključenja koje je zaradio u play-offu kvalifikacija protiv mađarskog MOL Vidi FC-a.

Atenski klub je uz dosta problema sačuvao prednost 2:1 koju je stekao u Mađarskoj kod Vidija i nakon 90 minuta na semaforu u Grčkoj stajalo je 1:1. Livaja je igrao do 84. minute kada je zbog crvenog kartona Heldera Lopesa iz taktičkih razloga morao napustiti igru.

No nakon utakmice došlo je do incidenta. Napadač gostiju Darko Lazović povukao je za vrat AEK-ovog Niklasa Hulta, a Livaja je odmah doletio i krenuo je u fizički obračun sa suparnikom. Lazović ga je na to odgurnuo, na što je Livaja poludio i nogom srpskog nogometaša snažno udario u prsa. Naravno, Livaja je dobio crveni karton, i to kao rezerva i nakon utakmice.

''Slavili smo na centru, a onda je Lazović uhvatio mog suigrača za vrat i pitao sam ga što to radi i došlo je do sukoba. Sretan sam što smo ušli u Ligu prvaka'', svoju verziju incidenta dao je zločesti dečko hrvatskog nogometa, kojeg je nedavno Zlatko Dalić prvi put pozvao u nacionalnu momčad.

Marko će na raspolaganju treneru biti tek za susrete protiv Ajaxa na OAKA-i, odnosno protiv Benfice na La Luzu. Propustit će obje utakmice protiv Bayerna te po jednu protiv Ajaxa i Benfice.

Pročitajte više