Marković: "Otkucavaju posljednje sekunde hrvatskog sporta"

PRIJE nekoliko dana predsjednik HNS-a Vlatko Marković najavio je povlačenje s mjesta predsjednika Saveza, što mnogi nisu željeli komentirati, a oni koji jesu uglavnom su bili za to da Marković ostane predsjednik.

Tek rijetki željeli su komentirati izjavu Vlatka Markovića, a među njima su bili Zvonimir Boban, Zdravko Mamić, Vlado Zec i Zorislav Srebrić.

Iako ga mnogi smatraju Markovićevim nasljednikom, Zvonimir Boban je izjavio kako je zgranut izjavom predsjednika HNS-a. Boban smatra kako Marković ima previše posla i odgovornosti da bi sada otišao, te da nepotrebno narušava mir potreban za pripreme za Europsko prvenstvo, pišu Sportske novosti.

Glavni tajnik Saveza i desna ruka Markovića, Zorislav Srebrić izjavio je kako se vrlo iznenadio nakon što je pročitao Markovićevu izjavu u novinama. Srebrić smatra kako je Marković svoj mandat dobro iskoristio, te da je njegov komentar suvišan jer su Markovićeva djela dosta pokazala.

Zdravko Mamić, Dinamov dopredsjednik, izjavio je kako ne želi komentirati neslužbenu izjavu predsjednika HNS-a, te da ako je Marković odlučio odmoriti se od svega to je njegova stvar, piše Večernji list. "Izjavi ne pridajem veliku važnost", dodao je Mamić.

Vlado Zec smatra kako bi svi članovi Izvršnog odbora HNS-a trebali nagovoriti Markovića da ostane do kraja mandata, te odradi i Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

U današnjem intervju Večernjem listu Marković je rekao kako će sigurno otići nakon EP-a ako se situacija u hrvatskom sportu ne popravi. On se ne želi osjećati odgovornim za stanje u kojem se nalazi hrvatski nogomet, jer nema pomoći od države. Marković smatra da se što prije treba donijeti Zakon o sportu, jer će inače hrvatski sport potonuti još dublje.

Pročitajte više