Mascherano i Tevez na policiji zbog pronevjere u Corinthiansu

POLICIJA u Sao Paulu ispitat će dvojicu argentinskih nogometaša - ako ne prije - uoči kvalifikacijske utakmice Brazila i Argentine za SP 17. lipnja ove godine.

Informaciju donosi argentinski dnevnik Clarin.

Javier Mascherano, danas igrač Liverpoola, i Carlos Tevez (Manchester United) pojačali su brazilski Corinthinans 2005 godine. Policija u Sao Paulu želi ih ispitati u slučaju protiv Alberta Dualiba, ondašnjeg predsjednika Corinthiansa kojeg se tereti za pronevjeru između 825.000 i 2,5 milijuna američkih dolara.

Danas 88-godišnji starac bio je predsjednik Corinthiansa od 1993. godine do prošlog rujna, kada je bio prisiljen povući se upravo zbog spomenutog slučaja. Dva mjeseca kasnije Corinthians je ispao iz prve brazilske lige, u kojoj je bez prestanka igrao punih 97 godina.

U Corinthians je Argentince dovela njihova menadžerska agencija MSI, koja ih i dalje prati. Clarin piše da su brazilski istražni organi išli maksimalno na ruku Argentincima, pretpostavljajući da će ih najlakše ispitati prije kvalifikacijskog dvoboja najljućih južnoameričkih nogometnih rivala.

Totalsport
Foto: AFP
 
 

Pročitajte više