Masovno okupljanje za spas NK Varteksa: "Apel, a ne bunt"

JUTROS oko 10 sati varaždinski glavni trg bio je poprište masovnog okupljanja navijača i simpatizera Varteksa koji su uzeli za cilj naznačiti koliko je nogomet zapravo važan dio društvenog života Varaždinaca i kakav je NK Varteks brand grada.

> Recesija i kod Krojača: Blokiran račun i alarmantno stanje sa sponzorima

Sve ovo događa se u trenucima kada varaždinski prvoligaš prolazi najteže dane svoje povijesti. Naime, novinari koji svakodnevno prate Varteks tvrde da je situacija u klubu katastrofalna i da je klub pred gašenjem, međutim predsjednik Zlatko Horvat nudi dosta drugačije tonove. Priče o bankrotu i neisplaćen plaćama, kaže, su tek zločeste izmišljotine.

Mediji su proteklih tjedana izvještavali o 30 milijuna kuna velikom dugu nekadašnjeg varaždinskog ponosa i o mogućem štrajku zaposlenika koji rade besplatno jer kune od srpnja nisu vidjeli. Situaciju u Varteksu je za Index komentirao Zlatko Horvat, predsjednik kluba i dogradonačelnik.

"To što se priča su zaista zločesti i neistiniti komentari pojedinih osoba i novinara s kojima ne želim polemizirati preko medija. Ni o kakvom gašenju kluba nema niti govora niti to ima veze s realnošću", rekao je Horvat. "Sljedeći tjedan ćemo krenuti u privatizaciju, otvoriti cijeli postupak i odblokirati račun. Situacija nije laka, znate da godina ne dobivamo kune od glavnog sponzora, ali nije ni takva kakvom se želi prikazati", dodao je.

Zaposlenici kluba, koji nisu primili plaću od srpnja, spominju i štrajk. "Nije točno, posljednja plaća im je isplaćena u 12. mjesecu. Sljedeći tjedan im slijedi isplata nove plaće." Račun je Varaždincima blokiran zbog arbitraže oko njihovog bivšeg igrača Gorana Granića. "Račun nam je blokiran, dok se nekim klubovima pogledalo kroz prste zbog većih dugova.Ja ne znam tko je zaključivao te ugovore s Granićem, ali to je izvan svake pameti. Isplaćeno je milijun i šesto tisuća kuna, no stalno se traži da se isplate još neke cifre i naši pravnici rade na tom slučaju", zaključio je Horvat.

Pročitajte više