Mattheus: Sve momčadi protiv Brazila su autsajderi

LEGENDA njemačkog nogometa i izbornik mađarske nogometne reprezentacije Lothar Mattheus boravio je u Zagrebu na predstavljanju njemačke pokrajine Bavarske. Bivši njemački reprezentativac vjeruje da se Mađarska momčad i dalje treba boriti za 2. mjesto u skupini ne bi li izborila plasman na SP u Njemačkoj.

Mattheus je, komentirajući nastupe hrvatske reprezentacije, rekao kako bi Islanđani mogli zakomplicirati situaciju Hrvatskoj ukoliko naš stručni stožer podcijeni sjevernjake.

"U Islandu puše jak vjetar, teren je neravan, protivnik je iznimno motiviran pred svojom publikom i zaista treba biti maksimalno oprezan. No, ako Hrvatska bude u svom pravom izdanju kao u Sofiji, ne trebate strahovati." - rekao je Mattheus za Sportske novosti.

Mađarski izbornik smatra da je Hrvatska pobjedama u Švedskoj i Bugarskoj napravila sjajan posao, te poručuje Hrvatima da pobjede Šveđane i dokažu da su najbolji. Matthaus nije gledao utakmicu Bugarska – Švedska ali kaže da mu rezultat dovoljno govori te da će tu utakmicu proučiti prije susreta Hrvatska – Mađarska.

17. kolovoza, kada na Poljudu gostuje Brazil, Mađarska reprezentacija trebala bi igrati s Argenitnicima, a Matthaus kaže da će, nakon što Mađari završe utakmicu, avionom doletjeti u Split jer, "takav spektakl se ne propušta". No, Mattheus Hrvatskoj ne daje prevelike šanse protiv Brazila.

"Ne bih vas htio razočarati ni podcijeniti, ali sve momčadi na svijetu su protiv Brazilaca autsajderi. I mi smo igrali protv njih u Budimpešti prošle godine, nadali smo se nečemu misleći da će nas Brazilci podcijeniti. Ništa od toga, izgubili smo 1:4." - kaže Mattheus.

Mattheus podržava zajedničku kandidaturu Hrvatske i Mađarske za organizaciju Eura 2012., međutim, kaže kako za dobivanje domaćinstva neće biti dovoljni napori nacionalnih nogometnih saveza, već se u projekt moraju uključiti i hrvatska i mađarska vlada.

Pročitajte više