Mediji ismijali Blatterovu ideju o ukidanju neodlučenih rezultata

NAJNOVIJU "revolucionarnu" ideju predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Seppa Blattera da se ukinu neodlučeni rezultati, već da svaka utakmica mora imati pobjednika i gubitnika, nije naišla na odobravanje.

Tako je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) i dopredsjednik FIFA-e Julio Grondona izjavio:

"Blatter drži previše konferencija za novinare, pa čak i onda kada nema što za reći. Ovu svoju ideju vjerojatno je izgovorio u trenutku euforije, jer ne vidim razloga mijenjati nešto što odlično funkcionira".

Najtiražniji njemački dnevni list "Bild" Blattera je zbog ove ideje proglasio "gubitnikom dana", a njegovu ideju prokomentirao riječima:

"Što je loše ukoliko dvoboj završi poštenim remijem? Ova ideja zaslužuje izravni crveni karton".

Engleski "Daily Mail" bio je još oštriji prema 68-godišnjem Švicarcu.

"Jesu li ovo uistinu dobro razrađene ideje koje bi trebale revolucionirati najpopularniju igru na svijetu ili brbljarije čovjeka koji je u uredu proveo već i previše vremena, kako za svoje tako i za dobro nogometa? Nogometni svijet već predugo sluša ideje jednog 68-godišnjaka koji graniče s maštom."

I "Bild" i "Daily Mail" podjetili su na još neke Blatterove inicijative koje su neslavno završile, kao što su uvođenje četvrtina umjesto poluvremena, ukidanje ljetne pauze između sezona, igranje svjetskih prvenstava svake dvije godine, uvođenje seksi-dresova za nogometašice itd.

Pročitajte više