AUSTRALIAN OPEN

Medvedev: Oni koji su to napravili vjerojatno imaju nizak kvocijent inteligencije

Foto: EPA

AKTUALNI pobjednik US Opena i prošlogodišnji finalist Australian Opena Daniil Medvjedev probio se u treće kolo prvog Grand Slam turnira nakon što je u četiri seta izbacio domaćeg predstavnika Nicka Kyrgiosa. Meč dug dva sata i 58 minuta završio je rezultatom 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2 za ruskog tenisača.

Kyrgios je pred domaćim navijačima pružio snažan otpor drugom tenisaču svijeta, ali je Medvjedev u ključnim trenucima ovog dvoboja pokazao zašto je jedan od najvećih favorita za osvajanje svog prvog Australian Opena, a drugog Grand Slam naslova u karijeri.

Bio je Medvjedev zadovoljan nakon meča, no nije propustio spomenuti i ono što ga smeta. Ruski tenisač često je u sukobu s publikom, a upravo nju spomenuo je i u razgovoru nakon pobjede. Smetala ga je reakcija dijela tribina koji ga je ometao tijekom servisa.

"Razočaran sam"

"Razočaran sam ponašanjem dijela publike koji je zviždao pred servis, na break-loptu. Kao da sam već napravio dvostruku servis-pogrešku. Nisu to radili svi, a oni koji jesu vjerojatno imaju nizak kvocijent inteligencije", rekao je Medvjedev nakon meča.

Njega u 3. kolu čeka Nizozemac Botic van de Zandschulp, inače 57. igrač na svijetu, koji je prošle godine iz kvalifikacija došao do četvrtfinala US Opena, kada ga je kroz četiri odigrana seta zaustavio upravo Medvjedev.

Pročitajte više