Medvjedi sanjaju preokret: "KAC nas u Zagrebu više ne može pobijediti"

HOKEJAŠI Medveščaka pobijedili su KAC u četvrtoj utakmici doigravanja sa 4:1 i time produžili nadu u preokret uoči uzvrata u utorak. Momčad iz Klagenfurta vodi ukupno 3:1 i polufinale će imati priliku izboriti pred svojim navijačima.

> Skandal u EBEL-u: "Salzburg odšel domov" zbog straha od navijača Olimpije

U četvrtoj minuti utakmice Medvjedi su došli u vodstvo pogotkom Macleana na asistenciju Kanaeta. Sredinom trećine KAC je bio s igračem manje, a domaći hokejaši opsjedali su njihov gol, no vratar gostiju obranio je dobar udarac Kinasewicha. Kristan je i večeras dobro raspoložen, spasio je nekoliko opasnih udaraca zbog čega je, kao i cijela domaća momčad, zaradio velike ovacije sa punih tribina.

Nakon samo minutu i pol igre u drugoj trećini Day je povisio na 2:0. Malo kasnije gužva je nastala pred golom KAC-a, dva udarca Rendulića skinuo je gostujući vratar, a onda u padu pomaknuo gol, pa je igra prekinuta, a pogotka nije bilo iako su navijači inzistirali. Medveščak je pobjegao na 3:0 golom Daya u 27. minuti. U 34. minuti KAC je smanjio na 3:1 pogotkom Hagera.

U posljednjoj trećini Medvjedi su imali još dvije velike šanse, ali nisu uspjeli zabiti. KAC se uspješno branio iako su večeras imali velikih problema s isključenjima pa su nekoliko puta imali dva igrača manje na ledu. Banham je u 51. minuti zabio za konačnih 4:1 i tako donio Medvjedima još barem jednu utakmicu u utorak u Klagenfurtu.

Bradley: Imamo šanse

"Nadamo se da možemo do pobjede u Klagenfurtu, ali znamo da nas čeka teška utakmica. Nedostajalo im je nekoliko važnih igrača, a ne znam hoće li se vratiti do utorka", rekao je nakon utakmice trener Medvjeda Douglas Bradley.

"Svaka utakmica je do sada bila gusta. Javlja se tračak nade da ih tamo pobijedimo i vratimo se u Zagreb gdje nas više ne mogu pobijediti. Imali smo puno bolje suđenje, ako će ovako biti i dalje imamo šansu napraviti nešto više", dodao je predsjednik kluba Damir Gojanović, a suđenje je ovaj put u Ledenoj pratio i sam predsjednik EBEL-a Karl Safron.

Mladi domaći hokejaš Rendulić zaradio je povjerenje trenera i dobro je igrao u ovoj, možda posljednjoj, utakmici pred domaćim navijačima, a tremu, kaže, nije imao: "Nemam tremu pred ovakvim navijačima, toga nema ni u Finskoj (odakle je stigao u Medveščak, op.a.)".

EBEL doigravanje, četvrtfinale, četvrte utakmice:

Medveščak – KAC 4:1 (1:0, 2:1, 1:0), KAC vodi s 3-1 u pobjedama

Graz – Vienna 3:4, produžetak (0-4)

Linz – Villach 2:0 (1-3)

Olimpija – Salzburg otkazano

Pročitajte više