Mercato u Varaždinu: Vratar otišao u Singapur, u borbi za ostanak pomoći će i dvojac iz Rome

U SVEOPĆOJ recesiji koja je itekako pogodila i nogometni svijet igračima iz HNL-a i Singapur je postao poželjna destinacija.

U ovom gradu-državi trenutno igraju bivši hajdukovac Ivan Jerković i Imoćanin Mislav Karoglan (lani najbolji strijelac lige s 33 gola), a Drevena će u novom klubu, Tampines Roversima, dočekati dvojica igrača koji bi mu trebali pomoći u prilagodbi - Srbin Aleksandar Đurić, koji je ujedno i kapetan momčadi, te Sandžaklija Fahrudin Mustafić iz Novog Pazara.

Nakon što mu je s Varaždincima ugovor istekao početkom prosinca, mladi vratar nije htio potpisati novi već se odlučio se dvogodišnju vjernost aktualnim prvacima Singapura:

"Morao sam to učiniti, žao mi je jer sam deset godina proveo u klubu, ali ovako više ne mogu živjeti", rekao je Dreven za eVaraždin.

Nogometaši Varaždina više ni sami ne znaju koliko im klub duguje plaća, dvije su sjele nedavno nakon što je Uefa uplatila novac za nastup u tri pretkola Europa lige, ali to je kap u moru onog što su trebali, a nisu dobili.

Pajač na probi u Twenteu

Kako bi se pokušala riješiti dugovanja, klub će biti prisiljen na prodaju nekih igrača. Kad već na Drevenu neće zaraditi ništa, omastiti bi brkove mogli na transferu Marka Pajača. Talentirano krilo Varaždina prati Twente, a Pajač je već otišao u Nizozemsku gdje će se na dvama treninzima pokušati nametnuti.



Unatoč nedostatku novca, radi se i na pojačanjima. Tako bi se u Varaždin trebali vratiti odbjegli sinovi (Luka Jagačić iz Pomorca, Neven Vukman iz Rijeke i Enes Novinić iz Karlovca), a pored njih, u barokni grad uskoro bi na posudbu trebala doći i dvojica igrača Rome, s kojom je Varaždin nedavno dogovorio suradnju.

I s tom petorkom vjerojatno u varaždinskom prvoligašu neće stati s dovođenjem novih lica, jer na proljeće ih čeka iznimno teška misija. Trenutno su posljednji na ljestvici, a do spasonosnog 11. mjesta dijeli ih čak 14 bodova. Zapravo, 11. pozicija značit će ostanak jedino ako se HNL ne raspadne ili proglasi neregularnim. Oko ovog potonjeg još rijetki dvoje.

Pročitajte više