lige petice

Messi sutra igra protiv senzacije Primere kojoj je zabio svoj najslavniji gol

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA sutra od 16 na svom Camp Nouu dočekuje Getafe, najveće iznenađenje Primere ove sezone. Bit će to derbi kola između drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva, a kao najavu za utakmicu odlučili smo se podsjetiti na dvoboj istih rivala odigran prije 13 godina.

Tada je jedan 19-godišnji dječak napravio nešto o čemu se i danas priča, podsjetio na ono što je Maradona napravio Englezima na SP-u 1986., zabio jedan od najljepših golova u povijesti i najavio da će postati možda i najveći svih vremena.

Bila je srijeda, 18. travnja 2007., a Barca i Getafe su igrali prvo kolo Kupa kralja. Golom Xavija iz 18. minute Barca je vodila 1:0, a deset minuta kasnije mlađahni Lionel Messi izveo je čaroliju koju su mnogi proglasili najljepšim golom ikad.

Messi je stajao na centru kad je lopta stigla do njega, a onda je krenuo u nezadrživi slalom. Gurnuo je loptu kroz noge jednom igraču na centru, lako se riješio drugog, a onda je postalo ozbiljno. Nanizao je još jednog, pa dvojicu, trojicu, četvoricu pa golmana i zabio je jedan od najljepših golova u povijesti nogometa.

Barca je slavila 5:2, Messi je zabio još jedan gol, ali nakon onog što se dogodilo u 28. minuti sve je postalo nevažno.

Pročitajte više