ODLAZAK CASILLASA

Messi umirovljenom Casillasu: Bio si spektakularan golman i tjerao me da budem bolji

Foto: EPA

JEDAN od najboljih i najpopularnijih golmana svih vremena Iker Casillas jučer je objavio završetak karijere. Dugogodišnju jedinicu Real Madrida, španjolske reprezentacije i Porta bivši suigrači zasuli su dirljivim oproštajnim porukama, među njima i Luka Modrić.

I ne samo suigrači. Sveti Iker stekao je golemo poštovanje protivničkih igrača pa se od starog rivala putem AS-a oprostio i Leo Messi, koji ga je više od desetljeća mučio u derbijima Barcelone i Reala.

"Iker danas odlazi u mirovinu, ali u povijest je ušao već odavno, ne samo kao ikona španjolske lige nego i zato što je uspio osvojiti sve na međunarodnoj razini. Bio si spektakularan golman i bilo je vrlo teško imati te za protivnika, ali bilo je to i lijepo rivalstvo koje nas je tjeralo da igramo iznad svojih mogućnosti kad god bismo se sastali", poručio mu je Messi u španjolskim novinama.

Poštovanje je obostrano, što je Casillas odavno priznao kad je govorio o najboljim igračima s kojima se susreo.

"Najbolji napadač protiv kojeg sam ikad igrao je Messi. Igrali smo puno puta i u taj izbor nemam sumnje. Morao sam proživjeti to iskustvo puno puta, kad je bilo i dobro i loše", rekao je Casillas kad je 2015. odlazio iz Reala.

VIDEO: Velika karijera Ikera Casillasa

Pročitajte više