Messiju je danas rođendan, s ovakvom facom ga "slavi"

Foto: EPA / Alberto Estevez

LIONEL MESSI danas je napunio 31 godinu. Rođendan je dočekao u Bronitsiju, argentinskoj bazi na SP-u.

Namjerno ne pišemo da ga "slavi", jer najbolji nogometaš svijeta na Svjetskom prvenstvu izgleda i igra kao da je najgori.

Njegov izraz lica na fotografiji iznad teksta, snimljen tijekom zadnjeg treninga reprezentacije, mogao je biti uhvaćen bilo kada tijekom SP-a, jer Messi ga "ne skida". Potpuno je bezvoljan, odsutan, potonuo.

Jedina kategorija u kojoj prednjači pred kraj drugog kola po skupinama na SP-u je "igrač koji je prešao najmanje metara u 90 minuta":

Messi je na obje utakmice Argentine do sada bio među najgorim, najnevidljivijim i najnemoćnijim igračima njegove reprezentacije. A konkurencija je iznimno jaka.

Protiv Islanda (1:1) promašio je penal za pobjedu, u debaklu od Hrvatske (0:3) viđen je samo kada je odmah po završetku utakmice pobjegao s terena, bez da je sportski i kapetanski čestitao zasluženim pobjednicima.

Međutim, nepravedno je kriviti Messija za očajnu situaciju u kojoj se na ovom SP-u nalazi aktualni vice-prvak svijeta.

Messi u ovoj Argentini već više od dvije godine nema s kim igrati, niti ga s klupe ima tko voditi. Momčad je bolesno ovisna o njemu i jedini plan izbornika i suigrača je "Daj Mesiju loptu, pa će on sigurno nešto napraviti". Istina, on je fantastičan nogometaš, ali nitko nije toliko svemoćan.

Da nije bilo njega, Argentina nikada ne bi došla na SP. U kvalifikacijama je igrala jednako užasno kao i na prvenstvu, postigla je tek 19 golova u 18 utakmica, kao i Venezuela, najgora reprezentacija Južne Amerike.

Bez Messija, Argentina je uspjela pobijediti samo jednu utakmicu u kvalifikacijama, a da Leo nije u zadnjoj utakmici zabio hat-trick za pobjedu 3:0 kod Ekvadora, njegova reprezentacija vjerojatno ne bi dohvatila ni dodatne kvalifikacije.

Uostalom, s kime Messi u reprezentaciji mora dijeliti teren, najbolje će reći ovaj podatak: Gol koji je protiv Islanda postigao Aguero i za kojeg mu je nabacio Rojo, prvi je argentinski gol u službenoj utakmici nakon 600 dana kojem kao asistent ili strijelac nije pridonio Messi.

Nije ni čudo da rođendan "slavi" s onakvom facom.
 

Pročitajte više