Metličić o Červaru: Samo mi je žao što nije ušao među besmrtne

Foto: Epa

SAMO se dvojica rukometnih trenera mogu pohvaliti da su kao izbornici kompletirali sva tri velika zlata – olimpijsko, svjetsko i europsko. To su Francuz Claude Onesta i Rus Vladimir Maksimov.

Lino Červar jučer je imao treću šansu da uđe među besmrtnike. Protiv Francuske je igrao svoje treće Europsko finale i imao je šansu da i on uđe u to birano društvo. Opet nije uspio. Nakon Danske 2008. i Francuske 2010. u finalu je ovog puta bila bolja Španjolska. Hrvatska punih deset godina nije igrala neko veliko finale, odnosno otkako je Červar otišao s klupe reprezentacije. Vratio se i vratio je Hrvatsku ondje gdje joj je mjesto. Na tome mu skida kapu i njegov bivši igrač i legenda hrvatskog rukometa Pero Metličić

''Što se ima više reći? Osvojio je sedam medalja, igrao deset polufinala. Njemu je najviše žao što nije ušao među besmrtne, ali i ovako je napravio puno za hrvatski rukomet otkako se pojavio. S njim je Hrvatska svih ovih godina išla samo prema gore. Nije još gotovo, slijede Olimpijske igre. Nadam se da će nakon njih otići kao pobjednik, iako je i sad već pobjednik'', o Červaru je biranim riječima rekao Pero Metličić.

 

Pročitajte više