Michel, bliže ti je Škotska: Neredi tijekom i nakon 393. Old Firma, uhićene 34 osobe

DERBI između Celtica i Glasgow Rangersa na Celtic Parku (srijeda) u ponovljenoj utakmici osmine finala Škotskog kupa obilježile su incidentne situacije.

Rangersi su tako zaradili čak tri crvena kartona, a u incidentima su sudjelovali i menadžer Celtica Neil Lennon, kao i pomoćni trener Rangersa Ally McCoist. Steven Whittaker zaradio je drugi žuti karton u 36. minuti zbog opasnog uklizavanja u noge Emiliju Izaguirreu. Živce je već tada izgubio senegalski napadač u momčadi Waltera Smitha El Hadji Diouf, koji se uz aut-liniju sukobio s trenerom domaćeg sastava Lennonom. Dobio je tada Senegalac prvi žuti karton, a drugi je dobio nakon posljednjeg sučevog zvižduka nakon prigovora sucu. U samom smiraju susreta isključen je i Madjid Bougherra.

"Ponašanje u derbiju bilo je zapaljivo i neodgovorno i svi incidenti bit će istraženi", poručio je izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza Stewart Regan.

Inače, prije i nakon najvećeg derbija škotskog nogometa koji je Celtic dobio 1:0 golom Marka Wilsona iz 48. minute, uhićene su 34 osobe. Nakon prvenstvenog dvoboja istih suparnika u veljači uhićeno je više od 200 navijača koji su pravili nerede kako na samom stadionu, tako i u njegovoj neposrednoj blizini.

Pročitajte više