Mihailičenko sniva: Na Wembley idemo po pobjedu i prvo mjesto u skupini

"MOŽEMO odigrati bolje nego protiv Hrvatske. Ovo je bitka za prvo mjesto za koje imamo šanse. A možda sam i u krivu...", kaže ukrajinski izbornik.

Ukrajinska reprezentacija se nakon nekoliko dana priprema u kampu kijevskog Dinama, uputila u London gdje će se pripremati za ogled sljedeće srijede s Engleskom. Ova utakmica vrlo je zanimljiva i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji te stručnom stožeru Slavena Bilića, koji će sigurno s nestrpljenjem očekivati vijesti iz britanske prijestolnica.

Ukrajinci su optimistični uoči ogleda s Engleskom, vjeruju kako mogu otimanjem boda ili čak sva tri, totalno zakomplicirati situaciju u našoj kvalifikacijskoj skupini.

"Odustao sam od prijateljske utakmice jer smatram kako su se igrači koji igraju u ukrajinskim klubovima dosta potrošili, kako fizički, tako i emocionalno. Vrijeme će pokazati je li to dobra odluka", kaže izbornik ukrajinske reprezentacije Oleksij Mihailičenko.

"Imamo šansu za prvo mjesto i direktan plasman na SP"

Ukrajinskom izborniku i njegovim izabranicima gori pod nogama. Žele li plasman na Svjetsko prvenstvo trebali bi ušićariti nešto na Wembleyju sljedeće srijede, iako će objektivno, imati vrlo težak zadatak.

Ukrajinski cilj je nešto napraviti nakon jako loše prezentacije protiv Hrvatske u Harkivu, kada je završilo 0:0, s time da je Hrvatska lako mogla odnijeti sva tri boda iz Ukrajine.

"Vjerujem da možemo igrati puno bolje nego što je to bilo u utakmici s Hrvatskom. Pokušat ćemo prezentirati bolji nogomet, no i doći do rezultata što je primarni cilj za našu reprezentaciju. Imamo puno mladih igrača u momčadi i pozitivan ishod bi im jako pomogao za samopouzdanje. Ovo je bitka za vrh tablice, mi imamo šanse završiti na prvom mjestu. A možda sam i u krivu, to ćemo vidjeti".

Neki igrači su otpali u posljednji čas prije polaska za London zbog loše spreme. Na toj su listi  Gorjanov, Dević, Kravčenkio i Šeleznjov.

Mihailičenko još uvijek najviše vjeruje glavnim međunarodnim zvijezdama, Andreju Voroninu, Anatoliju Timoščuku i Andreju Ševčenku.

"Očekujem da Voronin bude u potpunosti spreman za utakmicu. Moramo izvući iz njega maksimum. Ševčenko je malo igrao zbog ozljeda i slabe forme, ali on ima jako puno iskustva i volje te će sigurno biti velika podrška mlađima poput Artema Kravetsa", zaključuje Mihailičenko.

Voronjin ima plan kako zaskočiti Engleze

Glavno ime berlinske Herthe, a i najveća uzdanica u ukrajinskom napadu svakako je Andrej Voronjin od kojega se očekuju pogoci u nastavku kvalifikacijskog ciklusa.

Ovaj napadač je uvjeren kako njegova momčad može doći do dobrog rezultata protiv Engleske, što bi za Ukrajince, koji u ovim kvalifikacijama nisu pokazali ništa posebno, bio vjerojatno i jedan bod.

"Smatram da je Engleska najjača u našoj skupini, no mislim da i mi imao odličnih igrača. Ne smijemo se pribojavati imena igrača koja vidimo na leđima engleskih nogometaša".

Voronin ističe kako bi najgora solucija bila povući se i čekati svoju priliku iz kontranapada.

"Ako bi tako igrali, uvjeravam vas da ne bi imali šanse niti za bod. Naš plan je puno sitnih paseva i brza kombinatorna igra bez da Englezi imaju prilike kontrolirati igru. To oni ne vole", smatra Voronjin.

Druga zvijezda u napadu, Andrij Ševčenko, malo je realniji od Mihailičenka i Voronjina čiji je plan Engleskoj "nametnuti ukrajinski stil na Wembleyu".

"Bio bi zadovoljan bodom", rekao je kratko Andrij Ševčenko.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više