Mirjana Lučić: Osjećam se kao da sam se ponovo rodila

NEKADA je bila prva juniorka svijeta. U igri parova uzela je Australian Open i kao tinejdžerka dogurala do statusa 32. svjetske tenisačice. Da bi potom netragom nestala. 

Tako u skraćenoj verziji svijet donosi informaciju o povratku Mirjane Lučić na teniske terene. To je uistinu velika vijest, a mnogobrojni napisi o plavokosoj Makaranki, koja svojim izgledom, ali i tenisom neodoljivo podsjeća na Steffi Graff, samo su dokaz da je njezin neosporan talent još uvijek intrigantan teniskom svijetu.

Mirjana kaže, a američki mediji prenose, da se osjeća kao da nikada nije bi otišla.

"Prolazila sam kroz teška razdoblja i pod takvom okolnostima, jednostavno ne možeš igrati dobro. Nastavila sam trenirati, stalno sam igrala sa svojom braćom. U svojoj glavi nikada nisam prihvatila da sam otišla, pa sam se ponašala kao da nikada nisam napustila tenis. No, neki problemi bili su preveliki i nisu mi dopuštali da radim ono što najbolje znam i ono jedino što volim." - priča Mirjana, nakon što je u Indian Wellsu preko Amerikanke Lindsey Nelson dohvatila 2. kolo.

Nakon gotovo pet godina stagnacije, tijekom kojih je proživjela obiteljsku traumu koje se ne bi postidjeli ni scenaristi holivudskih drama, umalo bankrotirala uslijed sudske bitke s nemilosrdnim menadžerskim agencijama, te strahovala za vlastiti život, otkrivši da joj brojnim psiho seansama i blago rečeno, čudnom liječničkom kurom pokušavaju sabotirati karijeru, a sve u dosluhu s njezinim posesivnim ocem.

Danas je 25-godišnja djevojka na novom početku. Prekinula je sve odnose s ocem i u potpunosti izašla iz krize. Napokon se nalazi tamo gdje i pripada. Indian Wells sa sobom donosi mnogo uspomena. Iako je na turniru nije bilo od 2002., kada je poražena od  Emannuelle Gagliardi, Mirjana se s radošću prisjeća starog Hyatt Grand Champions toura, gdje su je zapravo i apostrofirali kao teen fenomen.

"Ne mogu vjerovati da je prošlo već deset godina od tada. Sa 25 se osjećam kao da sam se ponovo rodila i vraćat ću se ovdje barem još nekoliko godina. Ići ću meč po meč, ali već i sam povratak na teren za mene je životna pobjeda. Danas se osjećam kao da sam osvojila Grand Slam."

Jednom je bila vrlo blizu, 1999. zapela je u wimbledonskom polufinalu.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više