Spektakl u Osijeku: Vukušić i Čop prijete golmanu Manchester Uniteda



MLADU hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro 2013. danas čeka susret sa Španjolskom u Osijeku.

Pred izabranicima Ive Šuška iznimno je težak posao - ne samo da su izgubili prve dvije utakmice od Gruzije i Švicarske i pritom nisu zabili gol, već igraju protiv aktualnih europskih prvaka.

"Čeka nas utakmica protiv vjerojatno najbolje europske reprezentacije. No ne smijemo ući s mišlju da nemamo što tražiti protiv njih", kaže napadač Hajduka Ante Vukušić, dok najmlađi kapetan Dinama u povijesti, Mateo Kovačić poručuje: "Španjolska je favorit, ali nadam se da ih možemo iznenaditi momčadskom igrom."

Izbornik Ivo Šušak u vatru bi trebao poslat sljedeći sastav: Kalinić - Antolić, Pavlović, Kelić, Županić - Brozović, Punčec - Šitum, Kovačić, Čop - Vukušić.

Španjolska je jučer stigla u Osijek, a utakmica se igra večeras u 20.30 u Gradskom vrtu. "Došli smo po pobjedu, ali znamo da neće biti lako. Imamo dobre igrače", kaže vratar Manchestera David de Gea koji je nedavno bio u središtu zanimanja engleskih medijima jer je optužen da je krao krafne.

Osim vratara Uniteda, u Osijeku možete vidjeti cijelu plejadu budućih zvijezda nogometne velesile, koji igraju u klubovima Primere ()


Hrvatska bi se porazom praktički oprostila od bore za Euro jer u dva kola još nema boda, Španjolska je vodeća sa šest, a druga je Švicarska sa četiri.

Podsjetimo, Hrvatska je s aktualnim prvacima Europe igrala dodatne kvalifikacije za Euro 2011, a Španjolci su slavili u obje utakmice, 2:1 u Varaždinu i 3:0 u Burgosu.

Ovo je sastav španjolske reprezentacije, a tko igra za hrvatsku možete vidjeti ovdje:

David de Gea (Manchester United)
Diego Marino (Villarreal)
Joel Robles (Atletico Madrid)
Jordi Amat (Espanyol)
Alvaro Gonzalez (Racing Santander)
Hugo Mallo (Celta)
Martin Montoya (Barcelona)
Carles Planas (Barcelona)
Sergio Canales (Valencia)
Asier Illarramendi (Real Sociedad)
Koke (Atletico Madrid)
Inigo Martinez (Real Sociedad)
Daniel Pacheco (Rayo Vallecano)
Juan Carlos Perez (Zaragoza)
Oriol Romeu (Chelsea)
Isco Alarcon (Malaga)
Rodrigo Moreno (Benfica)
Iker Muniain Athletic (Bilbao)
Alvaro Vazquez (Espanyol)

Pročitajte više