PREMIERSHIP

Mo Salah jednom rečenicom zatvorio usta brojnim kritičarima

Foto: Guliver Image/ Getty Images

LIVERPOOL je došao do dramatične pobjede protiv Tottenhama 2:1 u samoj završnici derbija 32. kola engleskog Premiershipa koji je mogao odlučivati o prvaku Engleske.

Za takav scenarij trebali su Spursi iznenaditi Redse na Anfieldu i uzeti im bodove, pa bi Manchester City vikend okončao na prvom mjestu i imao utakmicu viška, ali to se nije dogodilo.

Blizu su bili gosti iz Londona remiju, čak i pobjedi protiv Liverpoola, ali su kapitulirali u 90. minuti.

LIVERPOOL - TOTTENHAM 2:1 Dramatičan derbi odlučen komičnim autogolom

VIDEO Pochettino mobitelom naručio zamjenu, Spursi odmah zabili za izjednačenje

Redsi su upisali nova tri boda, ali trener Jurgen Klopp, a i navijači, nisu mogli biti najsretniji s prikazanom igrom. Pogotovo u drugom dijelu kada su ih Spursi potpuno nadigrali i umalo došli do velikog preokreta i pobjede.

Sve je moglo biti drugačije da je Moussa Sissoko bolje odradio kontru "dva na jedan" u kojoj je imao slobodnog Sona. Osim toga, još jedna stvar zbog koje Klopp i svi navijači Liverpoola imaju razloga za brigu je Mohamed Salah.

Egipćanin je očito u velikoj krizi, a ni na današnjem derbiju nije postigao zgoditak. Tako je produžio svoj golgeterski post na osam utakmica.

Salahu je danas malo nedostajalo da se upiše u listu strijelaca, ali je Roberto Firmino bio brži od njega i postigao gol za 1:0.

"Neki imaju isti broj golova kao i ja, ali imaju sezonu života, a ja sam loš"

"Navijači su zaslužni. Oni su razlog zašto smo postigli taj pogodak.

Gol kao gol me ne zanima. Važno je bilo osvojiti tri boda. Nisam zabio nekoliko utakmica, ali postoje neki igrači koji imaju isti broj golova kao i ja, ali imaju sezonu života. Ja očito imam lošu sezonu.

Obično ostanem izvan šesnaesterca, ali sam slijedio svoju intuiciju i ušao unutra. Moram čekati da vidim hoću li uspjeti postići gol u Premier ligi.

Ne moraš uvijek igrati dobro, ali važno je dobiti bodove. Velike ekipe uvijek pronalaze način da osvoje bodove i to smo mi učinili danas. Svaka utakmica je sada teška, samo se moramo zadržati u utrci za prvaka. Naša sljedeća utakmica je protiv Southamptona koji se bori za opstanak."

"Navijači uvijek sve promijene"

"Svaku utakmicu treba shvaćati kao izazov. Tottenham je igrao dobro i došli su vrlo blizu osvajanja bodova. Sada je pred nama novi izazov. Idemo utakmicu po utakmicu.

Kop je danas bio fantastičan. Oni samo žele da osvojimo Premier ligu i mi ćemo učiniti sve da se to i dogodi. Uvijek nam pomažu tijekom utakmica, to je bio slučaj i danas. Sve se mijenja s navijačima - uvijek", rekao je Mo i začepio usta brojnim kritičarima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više