Modrić i Vidić u Top 5 igrača Premierlige

NAGRAĐIVANI engleski novinar Daily Mirrora Oliver Holt sastavio je popis petorice igrača koji su, po njegovom mišljenju, obilježili sezonu u engleskom Premiershipu. Luka Modrić jedan je od njih.

U kolumni u kojoj se obračunava s Nanijem, krilnim nogometašem Manchester Uniteda, nižući razloge zbog kojih taj Portugalac ne može ući u izbor petorice najboljih Holt, među ostalime, piše:

"Možda postoje i bolji načini da kažem da neću u izboru za najboljega glasati za Nanija, ali neću gubiti vrijeme tražeći ih. Prije bih si voskom depilirao leđa nego za njega glasao. Kada bi se izbor sveo na njega i lopte za napuhavanje koja je postigla prošle sezone gol Liverpoolu, opredijelio bih se za loptu. Da mi Ashley Cole kaže da zaokružim Nanija ili njemu poslužim za vježbe gađanja, počeo bih trčati po streljani..."

"Petoricu najboljih ove sezone u mom izboru čine Scott Parker, Luka Modrić, Jack Wilshere, Nemanja Vidić i John Terry."

Modrić je cijele sezone motor Tottenhama i igrač bez kojeg menadžer Harry Redknapp ne može zamisliti početnu postavu.

Le Monde biranim riječima o Modriću, Talijani ga sele u Barcelonu

U najavi prijateljske nogometne utakmice između Francuske i Hrvatske internetsko je izdanje najuglednijega francuskog dnevnika Le Mondea predstavilo Luku Modrića kao nogometnog virtuoza.

"Danas 25-godišnji veznjak zabljesnuo je na Euru 2008. godine, gdje je bio jedno od najvećih otkrića. Nazvan "Balkanski Cruyff", Modrić je moderni vezni igrač, sa zavidnim defenzivnim sposobnostima. Ipak, pravi obol daje kreativnim učinkom u igri prema naprijed. Tehničkim kvalitetama koje posjeduje predstavlja tip tradicionalnoga veznog igrača s prostora bivše Jugoslavije", zaključili su u Le Mondeu, usporedivši režisera Tottenhamove igre s Robertom Prosinečkim, Zvonimirom Bobanom, Aljošom Asanovićem, Predragom Mijatovićem, Draganom Stojkovićem i Dejanom Savičevićem.


Informaciju u Modriću, pozivajući se na španjolske izvore, donose i talijanski web-portali Tuttomercatoweb.com i Calciomercato.it, koji izvješćuju da se na planu angažiranja Modrića ponovno aktivirala Barcelona.

Navodno Katalonci vjeruju da u Modriću mogu dobiti najmanje jednako dobro a jeftinije pojačanje od Cesca Fabregasa, za kojeg bi Arsenalu morali isplatiti 40 milijuna funti.

Torres: Tottenham s Modrićem može zapapriti Realu

U razgovoru za The Sun Chelseajev  Fernando Torres izrazio je svoju najveću želju: igrati finale Lige prvaka protiv jedne španjolske momčadi.

"Po meni je Real Madrid prvi favorit Lige prvaka, premda mu u četvrtfinalu protiv Tottenhama neće biti lako", rekao je španjolski centarfor Chelseaja dodavši:

"Mislim da su izgledi 60-40% postou korist Reala. Morat će Madriđani igrati uistinu dobro da bi izbacili Tottenham, koji u Modriću, Baleu i Lennonu ima fantastične igrače."

Bivši napadač madridskog Atletica, koji također ne bi imao ništa protiv finala s Barcelonom, vjeruje da bi mogao dokazati isplativost svog transfera iz Liverpoola, rekordnog kad je otočki nogomet u pitanju, baš osvajanjem Lige prvaka:

"Činjenica da je vlasnik Roman Abramovič uložio zimus toliko novca demonstrira da želi imati najjaču moguću momčad. Ima ambiciju i neće stati dok je ne ostvari: osvajanje Lige prvaka njegov je san."

Pročitajte više