LUKA MODRIĆ

Modrić: Morao sam šutjeti, a htio sam to reći cijelom svijetu

Foto: Getty Images / Guliver image

"JA SAM isti, ali mene svi gledaju drugačije", poruka je Luke Modrića koji večeras u Parizu predaje Zlatnu loptu, najveće individualno priznanje u nogometu. Modrić je u 2018. godini proglašen i najboljim igračem SP-a u Rusiji. 

Hrvatski kapetan objasnio je u jednoj rečenici kako je ostvario životni cilj i postao najbolji igrač na svijetu.

"Moje ponašanje prije nego što sam dobio Zlatnu loptu dovelo me do te nagrade, zato nisam drugačiji danas nego prije što sam je osvojio. Ja nisam morao mijenjati ništa. Poseban je to osjećaj, najveća nagrada koju možeš dobiti, drugi te gledaju drugačije, procjenjuju te drugačije, a ja jednostavno ništa nisam mijenjao", rekao je Modrić.

Nikada neće zaboraviti trenutak kada je saznao da je dobitnik kultne nagrade, o čemu često govori.

"To je baš nemoguće zaboraviti. Kada sam vidio poziv urednika France Footballa, nisam odmah odgovorio, nazvao sam ženu i pitao što da radim, urednik mi je rekao da će me zvati ako dobijem... Ipak nisam bio siguran što se događa, ali kada sam doznao, bio je to nevjerojatan osjećaj, počeo sam plakati i neću to nikada zaboraviti. Bilo je teško čuvati tajnu do dodjele, znali su obitelj i prijatelji zbog organizacije putovanja. Morao sam šutjeti, a htio sam to reći cijelom svijetu", otkrio je Luka. 

Nakon deset godina Modrić je prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija, velikana koji su obilježili eru nogometa. 

"Dominirali su deset godina, ali ja sam ponosan što sam dobio nagradu i što su ljudi koji su glasali prepoznali mene, drugi tip igrača, a ne samo napadače koji zabijaju", rekao je Modrić. 
 

Pročitajte više