MODRIĆ NAJAVIO DERBI LIGE PRVAKA Otkrio je recept za prolazak u polufinale

Foto: EPA

DVADESETAK je dana proteklo od svršetka osmine finala Lige prvaka. Kao aktualnom europskom prvaku, Real Madridu ždrijebom je u četvrtfinalnom dvomeču dodijeljen Juventus.
 
>> Kad se Juventus i Real sastanu u dvomeču, zna se tko prolazi
>> Mandžukić se priključio treningu Juvea uoči sutrašnjeg okršaja s Realom
>> U Torinu postoji mjesto gdje se još navija za Zidanea
 
Pred sutrašnji prvi ogled španjolskog i talijanskog kluba u Torinu (20:45) Real Madrid prema kladioničarskim kućama figurira kao favorit. I Juventusov legendarni vratar Gianluigi Buffon u najavi je utakmice konstatirao kako madridsku momčad smatra "sadašnjim najboljim svjetskim timom".
 
"Lijepo je što lijepo govore o nama. Njihove riječi govore da nas poštuju. Međutim, i mi poštujemo Juventus. Fantastičnu ekipu s izvrsnim igračima", izjavio je Realov veznjak Luka Modrić koji je s trenerom Zinedineom Zidaneom nazočio medijskoj konferenciji.
 
"Iskustvo je svakako bitno, ali i tko bude činio manje pogrešaka. Susreću se dvije velike momčadi. Trener će nam kroz analize otkriti kako na najbolji mogući način pristupiti sutrašnjoj utakmici", kazao je kapetan hrvatske reprezentacije pred Realov novi europski susret s Juventusom koji je protekle sezone u lipanjskom finalnom okršaju Lige prvaka u Cardiffu porazio 4:1.
 
Uz već uobičajenu osovinu vezne linije Luka Modrić - Toni Kroos, spekulira se kako će napadački trozubac dvanaesterostrukog kontinentalnog šampiona činiti Cristiano Ronaldo - Karim Benzema - Gareth Bale.
 
"Osjećam se dobro. Ne smeta me ništa što me smetalo u prošlim utakmicama. Očekujem kako ću nastaviti igrati u sadašnjem ritmu", prvotno je Luka Modrić otkrio svoje zdravstveno stanje pa se na novinarske upite dotaknuo svojih suigrača.
 
"Cristiano Ronaldo? U nevjerojatnoj je formi. Izuzetno je bitan za Real Madrid. Karim Benzema? Igra kvalitetno, premda nije postigao mnogo golova. Međutim, često je zabijao u utakmicama velike važnosti. Osim pogodaka, Karim Benzema skrbi o mnogim ostalim nevidljivim segmentima igre i sretni smo što ga imamo."
 
Posebna se tema razvila komparacijom Garetha Balea i Isca, španjolskog reprezentativca koji je proteklog tjedna zadivio javnost nakon tri pogotka koja je poentirao u mrežu argentinske reprezentacije u sklopu pripremne prijateljske utakmice ususret skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.  
 
"Najvažnije je da dišemo kolektivno, kao momčad. Dakle, podrazumijeva se da zajedno trčimo i borimo se. Osobno mi je sasvim svejedno hoće li igrati Gareth Bale ili Isco jer obojica jednako mogu doprinijeti timu", rekao je Luka Modrić i osobito pohvalio Garetha Balea.
 
"Vidjet ćemo što će trener odlučiti. Isco je igračina, ali odluka je na treneru. Gareth Bale mi izgleda dobro. Naravno da mu je aktualna sezona teška zbog ozljede, ali sada se tjelesno dobro osjeća. Odigrao je podosta utakmica u nizu, zabijao i smatram kako je sretan i raspoložen. Svi znamo što možemo očekivati od njega. Važno je da je spreman. Mnogo nam može doprinijeti svojom agresivnošću i brzinom."
 

Pročitajte više