Moguća odgoda derbija: Evo tko sudi Hajduku i Dinamu na Poljudu

Foto: Hina

HAJDUK I DINAMO u nedjelju bi na Poljudu trebali odigrati prvi ovosezonski derbi, no još uvijek postoji mogućnost odgode utakmice zbog europskih izazova zagrebačkog i splitskog kluba.

Dinamo sutra igra uvrat 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Vardara, a Hajduk u četvrtak svoj revanš s Iasijem. Izbore li prolaz, čeka ih nova europska utakmica već sljedećeg tjedna. Ako Dinamo prođe Vardar postoji velika vjerojatnost da svoju prvu utakmicu 3. pretkola LP igra u utorak, dakle samo dva dana nakon kada je po rasporedu derbi.

Dok se Splićani trude osposobiti travnjak Poljuda nakon Ultra festivala, kako bi spreman dočekao dvije velike utakmice, povjerenik za natjecanje 1. HNL Josip Brezni poslao je Hajduku obavijest da bi derbi mogao biti odgođen za 10. kolovoza, no konačna potvrda još se čeka.

U međuvremenu su određeni i suci za derbi, a pravdu bi trebali dijeliti Mario Zebec (Cestica) kao glavni sudac, pomoćnici Miro Grgić (Osijek) i Borut Križarić (Čakovec) te četvrti Igor Križarić (Čakovec).
 
Službeno, utakmica je na rasporedu za nedjelju u 19 sati. Točan rok za konačnu informaciju o odgodi nije naveden.

Ulaznice za derbi su u prodaji, a Hajduk je objavio da će vrijediti i za novi termin (10.08.), ili će navijačima biti vraćen novac.

Pročitajte više