Mourinho "čestitao" Wengeru: Lacazette? Daj, budite ozbiljni

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je za 85 milijuna eura doveo Romelua Lukakua, Unitedov menadžer Jose Mourinho osvrnuo se na aktivnosti najvećih rivala u ovom prijelaznom roku. Omiljena meta mu je, naravno, bio Arsene Wenger, koji je Alexandrea Lacazettea platio 60 milijuna eura i srušio klupski rekord.

Engleski mediji pišu da je Mourinho Lyonova napadača pratio šest mjeseci nakon čega je odustao od njegova dovođenja i okrenuo se drugim rješenjima. Lacazette ja na kraju priče završio u Arsenalu, a Wenger ga je opisao kao igrača koji njegovom klubu može donijeti trofeje.

"Lacazette? Otpao je iz mojih planova jer on jednostavno nije igrač za velike utakmice. Nema baš ni previše energije i fizički nije dovoljno dobar. Takvi nam ne trebaju", rekao je Mourinho i dodao da je Lacazette jako puno golova zabio iz penala.

Mourinhove glavne mete bile su Andrea Belotti, Alvaro Morata i Romelu Lukaku i izbor je nakraju pao na Belgijca.

Portugalac je često komentirao i kritizirao Wengera, a jednom ga je nazvao i specijalistom za kkikseve, budući da Francuz nije osvojio naslov prvaka od 2004. godine. Do prošle sezone Wenger nije imao nijednu pobjedu u 15 susreta s Mourinhom, prije nego što je u svibnju na Emiratesu slavio 2:0 protiv Uniteda.

Pročitajte više