PREMIERSHIP

Mourinho ima novog neprijatelja. Jako mu se zamjerio dvaput u tjedan dana

Foto: Getty Images

NAKON sinoćnjeg remija Tottenhama na gostovanju kod Bournemoutha 0:0, Jose Mourinho bio je krajnje nervozan.

Njegovi Spursi četiri kola prije kraja sve su dalje od Europe, prosuli su bodove u utakmici s klubom iz zone ispadanja, a za novi kiks svoje momčadi Mourinho je optužio istog čovjeka koji mu je "skrivio" i prošlotjedni poraz od Sheffielda - suca Michaela Olivera.

Njegove žalopojke imali su prilike čuti samo gledatelji Skya jer se na službenoj press-konferenciji Portugalac zadržao vrlo kratko. Presice se održavaju putem Zooma, a Mourinho je iskoristio navodne poteškoće s linijama kako bi dramatično izjurio iz prostorije.

Nakon što ga je novinar upitao čuju li se, Mourinho je kratko odgovorio s "ne", ustao i otišao.

Međutim, u razgovoru za Sky izbacio je sve što mu je na duši, direktno za kiks optuživši suca Olivera jer u VAR sobi nije označio jedanaesterac za Tottenham već u 4. minuti, kad je Josh King odgurnuo Harryja Kanea u šesnaestercu. Sudac Paul Tierney nije pokazao na bijelu točku, a Oliver u VAR sobi nije promijenio odluku.

"Utakmica je imala svoj ključni trenutak. Znate kad i znate tko. Ne želim više ništa reći jer svi znaju i ne želim više ništa reći. Svi znaju", rekao je Mourinho pa ipak dodao:

"Isti sudac koji je bio zadužen za VAR protiv Sheffielda. Svi na svijetu znaju da je to bio penal. A kad kažem svi, mislim svi. To nije samo moje mišljenje, svi na svijetu, svi znaju da je bio penal. A kad kažem svi, mislim svi. Svi!"

Kad je ustvrdio da svi na svijetu znaju da je trebao biti penal, objasnio je zašto je to bio ključni trenutak.

"Ne kažem da Harry Kane realizira 100 posto svojih penala, ali ima vrlo, vrlo visok učinak. U normalnim okolnostima poveli bismo 1:0 u petoj minuti protiv slabije momčadi i utakmica bi bila sasvim drukčija. Kao i protiv Sheffielda, igrač utakmice nije bio netko od igrača. Ali protiv Sheffielda sam mogao kriviti sebe i igrače, a ovaj put to ne mogu", rekao je Portugalac, iako ti isti igrači koje ne može kriviti pod vodstvom menadžera kojeg ne može kriviti u svih 90 minuta nisu imali niti jedan jedini udarac u okvir gola.

U spomenutoj utakmici protiv Sheffielda Oliver je iz VAR sobe poništio gol Tottenhama za izjednačenje zbog očito nehotičnog igranja rukom Lucasa Moure. Spursi su izgubili 3:1.

Osim na suca, Mourinho je bocnuo i sinoćnje protivnike jer se nalaze u zoni ispadanja, a protiv njegove momčadi su igrali na bod.

"Iznenadili su me jer sam mislio da će željeti dobiti utakmicu. Iznenadilo me to što su išli samo po bod, ali valjda imaju svoju računicu i misle da će im bod biti dovoljan", rekao je Mourinho.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više