LIGA PRVAKA

Mourinho: Imamo dvije opcije, možemo umrijeti ili se boriti

Foto: Getty Images / Guliver Images

JOSE MOURINHO održao je press konferenciju povodom sutrašnje utakmice osmine finala Lige prvaka kada će Tottenham kod kuće igrati protiv RB Leipziga.

Pritom je potvrdio kako će jedan od najboljih igrača njegove ekipe Son Heung-min propustiti nekoliko tjedana nogometa jer mora obaviti operaciju ruke poslije ozljede koju je zadobio u pobjedi protiv Aston Ville 3:2.

Prošlo je gotovo tri mjeseca otkako je Portugalac zamijenio Mauricija Pochettina na klupi Spursa. Iskoristio je zanimljivu analogiju kako bi opisao svoja prva tri mjeseca u klubu.

"Imamo dvije opcije"

"Kada smo stigli u klub, bili smo ne u podrumu nego na -12 katu, onda smo stigli do stepenica i počeli se penjati. No ubrzo su se stepenice srušile i doživjeli smo nevolju. Tražili smo put. Na kraju smo stigli do četvrtog kata gdje smo i željeli, ali netko nam je ponovno uzeo stepenice i sad smo u nevolji. Držimo se rukama za balkon kako ne bismo pali. Imamo dvije opcije, pasti i umrijeti, a druga je boriti se sa svime što imamo. Pomoć ne možemo tražiti u novim igračima, prijelazni rok je prošao, pomoći nam mogu samo naši navijači. To je jedino što tražim jer igrače ne mogu ništa više tražiti jer daju sve što imaju", rekao je Mourinho i slikovito opisao probleme s ozljedama u kojoj se njegova ekipa nalazi, od Harryja Kanea do Sona.

"Situacija ne može biti gora što se tiče ozljeda, ali ne možemo ništa napraviti. Igrat ćemo s igračima koje imamo na raspolaganju. U jednom trenutku me brinuo manjak napadačkih opcija na klupi, a sada me brine manjak napadačkih opcija na terenu."

Okrenuo se sutrašnjem protivniku.

"Leipzig je jako dobra ekipa, klub nema povijest kao ostali veliki klubovi u Njemačkoj, ali to što su mjesecima bili prvi u Bundesligi i što se bore za titulu govori puno." 

Pročitajte više