GOTOVO JE Mourinho je Pogbi rekao da može ići iz Uniteda

Foto: Getty Images/Guliver Image

ENGLESKI Daily Mail je u današnjem broju tiskanog izdanja objavio ekskluzivnu priču prema kojoj Paul Pogba ovog ljeta odlazi s Old Trafforda.

Prema pisanju dobro upućenog novinara Chrisa Wheelera, Jose Mourinho izgubio je strpljenje s Francuzom i nema apsolutno ništa protiv da Pogba ovog ljeta napusti klub. Okidač za takvu Portugalčevu odluku bila je utakmica protiv WBA u nedjelju koju je United izgubio 1:0. Pogba je bio jedan od najslabijih igrača na terenu, a Mourinho ga je izvadio iz igre u 58. minuti kod rezultata 0:0.

Nakon utakmice kojom je United osigurao Cityju naslov, Mourinho je bio dosta jasan.

"Za mene postoji samo jedan kriterij odabira igrača, a taj je kakvi su na terenu. Ili tražite od mene da gledam tko je skuplji, tko koliko zarađuje ili tko je ljepši? Za vikend nas očekuje polufinale FA Cupa protiv Tottenhama. Tko u srijedu protiv Bournemoutha bude igrao dobro, bit će u momčadi za Spurse. No, protiv WBA je bilo jako puno igrača koji nemaju mjesta u toj momčadi", rekao je Mou.

Pogba je u Manchester United stigao u ljeto 2016. za tada rekordnih 105 milijuna eura. Prvu sezonu su mu svi progledali kroz prste, a prava eksplozija očekivala se ove godine. No, Francuz ni izbliza nije opravdao golemi novac koji je u njega uložen, a da mu ne vjeruje, Mourinho je pokazao i uoči ključne uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Seville kad je Pogbu ostavio na klupi.

Pogba je ove sezone zabio samo pet golova, manje od čak 18 drugih veznjaka u Premiershipu. Dobro, golovi mu ionako nisu primarni zadatak, ali je nevjerojatan podatak da je suigračima kreirao samo 34 šanse, u odnosu na 103 koliko ih je priredio Kevin de Bruyne. Tek je 18. po broju točnih dodavanja u ligi, a s 85,3 posto točnih paseva je tek peti veznjak Uniteda iza Lingarda, Matića, Herrere i Mate.

Odnos Mourinha i Pogbe počeo se nepovratno narušavati krajem siječnja ove godine. Kad je United izgubio od Cityja 2:1, Portugalac je rekao da to nije bila utakmica za Pogbu, a tri dana kasnije ga je protiv Huddersfielda stavio na klupu.

Na utakmici protiv Newcastlea osam dana kasnije ga je izvadio iz igre uz naknadni komentar da mu je trebao netko kreativniji u vezi, a šest dana kasnije je nahvalio mladog Scotta McTominaya znakovitim riječima:

"On ima normalnu frizuru, nema tetovaže, ne vozi skupi auto, ne nosi skupe satove i jako je skroman."

Četiri dana kasnije, 21. veljače, mladi McTominay bio je u početnoj postavi umjesto Pogbe u spomenutoj utakmici protiv Seville. Potom je dao prednost i zaboravljenom Fellainiju uz komentar da njegove kvalitete United čine jačim, da bi 30. ožujka na pitanje da komentira Pogbinu formu samo rekao:

"To morate njega pitati. Njegova forma nema veze s nekakvim ozljedama."

Da definitivno nešto nije u redu prije desetak dana potvrdio je i Pep Guardiola koji je rekao da je Pogbin agent Mino Raiola u siječnju ponudio Francuza Cityju, ali transfer nije realiziran. U međuvremenu je Mourinho u Rim ponovno poslao skaute da gledaju Sergeja Milinković-Savića na utakmici protiv Rome i upravo je srpski reprezentativac najveći kandidat za Pogbino mjesto na Old Traffordu.

Paulu nije najbolje legla ni činjenica da je Alexis Sanchez plaćeniji od njega, a jedini koji mu drži leđa je izvršni dopredsjednik Ed Woodward koji je prije dvije godine odobrio golemi novac za tadašnjeg igrača Juventusa. No, i njega bi se navodno dalo nagovoriti da pusti Pogbu, ako za njega dobije isti ili iznos barem približan 105 milijuna eura. Pitanje je samo tko bi toliko platio igrača koji godinu dana nije odigrao baš ništa.

Pročitajte više