Ovako je Mourinho prije pet godina pričao o Xabiju Alonsu

Foto: EPA

FANTASTIČNU sezonu (koja bi mogla biti i povijesna) igra Bayer Leverkusen, koji vodi španjolski trener Xabi Alonso. Nekadašnji igrač Reala, Bayerna i Liverpoola stigao je u Leverkusen kao neiskusan trener, no uskoro se pokazao da je jedan od najboljih na svijetu.

Leverkusen trenutno igra efikasan nogomet, osigurao je naslov prvaka Njemačke, u polufinalu je Europa lige, a može osvojiti i njemački kup. Uz sve to, ganja i povijesni rekord - sezonu bez poraza. Internetom kruži izjava iz 2019. godine u kojoj je Jose Mourinho predvidio da će Xabi Alonso biti sjajan trener. Portugalski trener dao ju je u razgovoru za Top Eleven.

"Otac Xabija Alonsa bio je trener, tako da je odrastao uz njega učeći o nogometu. Nakon toga je postao igrač, puno bolji nego što sam ja ikad bio. Ima jako široko znanje o igri. Igrao je u Španjolskoj, Engleskoj i Njemačkoj. Vodili smo ga Guardiola, Ancelotti, Benitez i ja. Kad sve to spojite, Xabi ima jako dobre predispozicije da postane odličan trener", prognozirao je tad i pogodio Mourinho.

Pročitajte više