premiership

Mourinho ostavio Pochettinovog miljenika na klupi: "Moram shvatiti što mu je"

Foto: Getty Images

JOSE MOURINHO objasnio je zašto je prilikom svog debija u Tottenhamu na klupi ostavio klupsku zvijezdu Christiana Eriksena.

Tottenham je u utakmicu s West Hamom ušao s veznom linijom koju su sačinjavali Eric Dier i Harry Winks, dok su ispred njih započeli Dele Alli, Moura, Son i Kane. Danca nije bilo. Portugalac je istaknuo da je to bila "ispravna odluka za klub".

"Nije stvar samo kontinuiteta. Naravno, današnja utakmica nam je jako, jako važna, ali i naša budućnost je izuzetno važna. Moram shvatiti što je zapravo Christianu na umu i u srcu i moramo donijeti pravu odluku za klub. Povrh toga, smatram da se Lucas, Sonny (op. a. Heung-min Son) i Kane najbolje razumiju na terenu", objasnio je Mourinho uoči utakmice za BT Sports. 

Mourinho je kasnije, u 79. minuti, uveo Eriksena u igru umjesto Dele Allija.

Eriksen je u eri bivšeg trenera Mauricija Pochettina bio igrač s najvećim brojem utakmica, ali Mourinhovu je započeo s klupe za pričuve. Dancu na ljeto ističe ugovor i već je nekoliko puta u javnosti istaknuo da želi otići u potrazi za novim izazovom u karijeri.

Kako Pochettino nije imao alternative za njega, nastavio ga je koristiti, no Danac nije svaki put bio na svojoj razini. Za njegov angažman zainteresirano je više europskih velikana, a između ostalih najviše su se spominjali Manchester United i Real Madrid. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više