Euro 2020

Mourinho: Saka je imao sudbinu cijele države na leđima. Previše je to za klinca

Foto: Lynne Cameron/Sportimage (Cal Sport Media via AP Images)/Guliver Images

JOSE MOURINHO se u razgovoru za talkSPORT dotaknuo raspucavanja kaznenih udaraca između Italije i Engleske u sinoćnjem finalu Eura. Smatra da su Saka, Rashford i Sancho bili u nezahvalnim pozicijama, ali odbio je za to okriviti Southgatea.

"Saka je imao sudbinu cijele države na leđima i mislim da je to u takvom trenutku previše za jednog klinca. Ipak, ne znam trebamo li krivicu svaliti na Southgatea jer se često dogodi da igrači koji trebaju biti tu u najtežim trenutcima jednostavno nestanu i pobjegnu od odgovornosti", započeo je.

Istaknuo je i da vještine izvođenja kaznenih udaraca nisu trebale biti toliko važne pri odabiru pucača, aludirajući na to da su se u obzir trebali uzeti i psihološki aspekti. Podsjetimo, Southgate je nakon utakmice priznao da je odabrao tko će šutirati vodeći se onime što je vidio na treninzima.

"Gareth je iskren čovjek i trener koji će uvijek zaštiti svoje igrače tako da ne vjerujem da bi on imenovao one koji su tražili da ne izvode jedanaesterac, ako je bilo takvih. Mislim da u ovoj situaciji nije bilo toliko važno jeste li sjajan izvođač penala ili niste. Gdje je bio Sterling? Gdje su bili Stones i Luke Shaw? I zašto Henderson i Walker nisu ostali na terenu? Jako je teško Rashfordu i Sanchu ući u igru i izvesti penal nakon jednog dodira s loptom", rekao je Mourinho.

Pročitajte više