LIGA PRVAKA

Mourinho: Tko je kriv za poraz? Pa pogledajte nam klupu

Foto: EPA

TOTTENHAM je s 3:0 poražen u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pa je njemačka momčad s ukupnih 4:0 prošla u svoje prvo četvrtfinale u povijesti. Utakmicu je na konferenciji za medije komentirao Jose Mourinho, trener Tottenhama. 

"Prvo se želim zahvaliti našim navijačima koji su nas došli podržati u ovako teškoj situaciji. Iskazali su se u teškom trenutku za momčad. To je najmanje što mogu učiniti", rekao je Mourinho pa se okrenuo utakmici:

"Naravno da je pobijedila bolja momčad. Leipzig je bio na svom vrhuncu protiv ekipe u nevolji kao što smo mi. Jučer sam bio optimističan, ali to je zato što sam morao biti takav. Teško mi je opet govoriti o ozljedama, ali ne mogu govoriti o drugim stvarima kad su one posljedica brojnih ozljeda u našoj ekipi", istaknuo je Portugalac. 

Vjeruje da će sljedeće sezone biti bolje

Mourinho je nakon toga nastavio analizirati svoj kadar uvjeren kako će se sve popraviti kada se vrate igrači na koje trenutno ne može računati. 

"Znam da će moja ekipa sljedeće sezone biti bolja kad se vrate svi igrači koje sada nemamo na raspolaganju. Popravit ćemo se i u ostalim stvarima", rekao je trener Tottenhama pa se osvrnuo i na mentalitet svoje momčadi:

"Mislim da je mentalitet momčadi posljedica njene snage. Kada si moćan, onda letiš visoko. Kad imaš probleme, onda ti samopouzdanje pada", dodao je Mourinho. 

Muke po kadru

Portugalac je po dolasku u Tottenham rekao kako želi završiti na jednom od prva četiri mjesta u engleskom prvenstvu, a stanje na tablici Premiershipa komentirao je i nakon ove utakmice.

"S ovim kadrom koji imamo na raspolaganju bit će jako teško završiti na četvrtom mjestu. Imamo utakmice koje nas čekaju i moramo se boriti. Igrači moraju biti jaki da bi se naučili nositi s limitima koje imamo", rekao je Mourinho pa dodao:

"Ne krivim igrače za ovaj rezultat, nitko nije kriv. U svakoj utakmici mi imamo neku ozljedu, kako da ikoga krivim, pa pogledajte našu klupu. Teško je tako igrati", zaključio je Mourinho. 

 

Pročitajte više