Moya u 2. kolu Umaga

ČETVEROSTRUKI pobjednik ATP turnira u Umagu Španjolac Carlos Moya "preživio" je dvoboj protiv pobjednika iz 1998. Čeha Bogdana Ulichracha. Zapravo to i nije bio dvoboj jer je Ulichrach predao dvoboj zbog ozljede lakta nakon što je Moya dobio prvi set sa 6:2.

Tenisač kojeg s pravom zovu "Kralj Umaga" jer je ove godine došao po jedanaesti put, a i sam kaže da se smatra polu-Hrvatom, nije se puno žalio na činjenicu što je prošao zahvaljujući protivnikovoj ozljedi. Za razliku od prošlih sezona, Španjolca jako muči ozljeda ramena, a na jedini hrvatski ATP turnir je došao tek kao 27. tenisač svijeta.

"Stvarno je čudno koliko dobro se osjećam ovdje u Umagu, ovo je sada prvi put još od Estorila da mi rame ne pričinja bolove, zapravo prvi puta da igram bez straha. Naravno, pomogla je i protivnikova ozljeda, ali sam u tom jedinome setu bio jako zadovoljan igrom. Servis? S obzirom na rame, morat ću se naviknuti pobjeđivati i bez servisa. Ako postoji neko mjesto koje mi može dati potrebno smaopouzdanje, onda je to Umag. Ne razmišljam o petome naslovu, turnir je upravo nevjerovatno jak, a ja ću dati, kao i uvijek, sve od sebe da opet podignem pokal pobjednika", kazao je Moya, kojeg u sljedećem kolu čeka Belgijanac Kristof Vliegen.

Puno teže je do 2. kola došao finalist 2002. David Ferrer, koji je to jedino finale izgubio upravo od Moye. Španjolac se jako mučio sa Talijanom Potitom Staraceom, a sljedeći protivnik mu je sunarodnjak Fernando Vicente, dok je španjolskome obračunu Guillermo Garcia Lopez dobio Oscara Hernandeza sa 6:2, 6:2.

"Španjolski dan" pokvario je Novak Djoković iz SCG, koji je sa 6:1, 6:4 dobio Alexa Calatravu. Od tri tenisača iz SCG - Djokovića, Tipsarevića i Bozoljca - sva tri su otišla u 2. kolo, u kojem je više samo Španjolaca - čak osam.

Rezultati:

Carlos Moya (Špa/1) - Bogdan Ulichrach (Češ) 6:2 predaja

Guillermo Garcia Lopez (Špa) - Oscar Hernandez (Špa) 6:2, 6:2

Novak Djoković (SCG) - Alex Calatrava (Špa) 6:1, 6:4

Parovi 2. kola: Dlouhy - Bozoljac, Portas - Novak, Ferrer - Vicente, Vliegen - Moya, Volandri - Garcia Lopez, Tipsarević - Robredo, Ferrero - Djoković, Mantilla - Coria.

Pročitajte više