Mundo Deportivo: Mamić ima više života nego mačka



DINAMOV povijesni povratak u Ligu prvaka itekako je donio puno hrvatskom nogometu, čak i više nego samom maksimirskom klubu. Reflektori najbogatijeg nogometnog natjecanja na svijetu gurnuli su hrvatskog prvaka pred oči cijele Europe pred kojom se Modri nisu osramotili samo zbog rekordnog rezultata, već i zbog svega što je, ili će tek, uslijediti.

Ulaskom u Ligu prvaka Dinamo nije u izlog stavio samo svoje igrače, već i Zdravka Mamića o kojemu su se nedavno raspisali i francuski mediji nakon glasina kako bi utakmica Dinama i Lyona (1:7) mogla biti namještena. Nakon posljednjih događaja koji su potresli hrvatski nogomet, o Mamiću su se raspisali i Španjolci.

"Čovjek bez čijeg se dopuštenja u Dinamu ne smije promijeniti ni žarulja"

"Na adresu Dinama stigao je neobičan poklon - sapun uz poruku `za ugodan boravak u zatvoru`. Primatelj je bio Zdravko Mamić, čovjek bez čijeg se dopuštenja u Dinamu ne smije promijeniti ni žarulja", opisuje Mundo Deportivo situaciju u zagrebačkom klubu: "Službeno, predsjednik kluba je Mirko Barišić, ali on nema nikakvu ulogu, sva moć je u rukama Mamića kojemu Skupština dopušta da radi što god želi".


Španjolci pišu o Mamićevoj posljednjoj press konferenciji i upadu Bad Blue Boysa koje je Mamić potom optužio da su Dinamu nanijeli štetu od nekoliko milijuna eura u kaznama Uefe te dodaju kako im je Maminjo jasno poručio: "Nećete me otjerati, morat ćete me ubiti. Dođite jedan po jedan, za vas sam Joe Frazier".

"Mamićeva veza s nogometom počela je s mlađim bratom Zoranom koji je igrao za niz njemačkih klubova. Uz njegovu pomoć Zdravko je osnovao agenciju za zastupanje nogometaša. U početku nije dobro poslovao, ali onda je zaradio prvi veći novac na transferu Boška Balabana u Aston Villu", podsjeća španjolski list.

Mamić u sukobu interesa: Jedan mu je igrač odlučio prestati plaćati...

"U Dinamo je ušao 2003. postavši milijunaš prodajama Modrića, Eduarda, Leke i Ćorluke što ga je dovelo u sukob interesa jer je praktički bio vlasnik kluba i agencije za igrače s kojima je potpisivao građanske ugovore prema kojima mu igrači plaćaju 20 posto svojih primanja. Jedan igrač, Eduardo da Silva, više nije želio plaćati i odveo je slučaj na sud".

Španjolci dodaju kako je Mamić impulzivan i lako gubi živce te navode kako ima poduži popis incidenata, posebno s novinarima "koje vrijeđa na primitivan način ukoliko mu se ne svidi pitanje. Platio je više od 100.000 kuna kazne zbog uvreda, i još uvijek plaća".

List piše i kako je u Hrvatskoj pokrenuta akcija protiv korupcije u kojoj je otkriveno namještanje utakmica te dodaju kako bi se Mamićevo ime moglo uskoro naći među osumnjičenicima. "Ipak, Mamić tvrdi da je nevin, još uvijek je moćan i ima više života nego mačka", zaključuje se na kraju teksta.

Pročitajte više