EURO 2020

Mundo Deportivo: Moglo se dogoditi da Olmo bude rival Španjolske u ogledu s Hrvatskom

Foto: EPA

''HRVATSKA, poseban suparnik za Danija Olma'' je naslov pod kojim Mundo Deportivo najavljuje sraz Hrvatske i Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva. U jednom od tekstova, kojima se zagrijava atmosfera pred susret ovih dviju reprezentacija u ponedjeljak u Kopenhagenu, Olmo se koristi kao središnja figura priče u kojoj se podsjeća da je današnji španjolski reprezentativac mogao biti i rival španjolske reprezentacije u ogledu koji slijedi.

Sam Olmo ne skriva koliko je za njega ta utakmica posebna. To je i napisao na hrvatskom te španjolskom jeziku ispod fotografije na kojoj odjeven u španjolski dres u jednoj ruci drži dres s grbom Hrvatskog nogometnog saveza, a u drugoj dres Dinama, u koji je stigao kao 16-godišnjak, a napustio ga pet godina kasnije kao treći najskuplji izlazni transfer u povijesti maksimirskog kluba.

Upravo zbog njegove povezanosti s Hrvatskom Mundo Deportivo podsjeća na izjave nekadašnjeg igrača Barcelonine nogometne škole, hvaleći ga zbog načina na koji se prilagodio u tada novoj sredini, čiji jezik danas govori bez ikakvog problema.

''Ta je ljubav za zemlju i njenu kulturu, uz to što sjajno igra nogomet, bila razlog da ga Hrvatska pokuša nagovoriti da igra za nju umjesto za Španjolsku'', navodi Mundo Deportivo, podsjećajući i na Olmovu izjavu:

''Istina je da je Hrvatska pokazala interes, ali ja sam u svakom trenutku bio jasan da želim igrati za Španjolsku i u tome sam uspio.''

Pročitajte više