LIGE PETICE

Mundo Deportivo objavio dobru vijest za Dinamo, Barca opet kreće po Olma

Foto: EPA

BARCELONA je u ljetnom prijelaznom roku pokušala vratiti Danija Olma u svoje redove, ali njena ponuda od 58 milijuna eura nije zadovoljila čelnike RB Leipziga koji su inzistirali na 17 milijuna više. Katalonski klub u siječnju će krenuti u novu akciju vraćanja igrača koji je ponikao u njenim redovima, a potom kao mladić stigao u Dinamo, iz kojeg je ostvario transfer u redove njemačkog kluba.

Mundo Deportivo navodi da je Barcelona do posljednje minute tek završenog prijelaznog roka radila na Olmovom transferu, ali da nije uspjela slomiti bundesligaški klub, djelomično i zato što trener momčadi Jesse Marsch više nije imao priliku pronaći zamjenu za španjolskog reprezentativca.

Olmo je spreman vratiti se

Navodi se da sam Olmo ne bi imao ništa protiv povratka u klub u kojem je bio od 2007. do 2014. godine i dolaska u Zagreb, kao i to da RB Leipzig nema namjere spuštati cijenu za veznjaka kojeg je ugovorno vezao do ljeta 2024. To što je Ilaix Moriba s Camp Noua stigao u Leipzig, tvrdi se, ipak stavlja Barcelonu u povoljniji položaj u pregovorima koji će uslijediti u siječnju.

Dinamo se nada tom poslu

Podsjetimo, Olmom prelazak u Barcelonu, ili neki drugi klub, radovao bi i Dinamo koji je prodavši Španjolca u RB Leipzig dogovorio i 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig te dalje iz Leipziga na novo odredište. Proda li ga njemački klub za traženih 75 milijuna eura, to bi značilo da bi u Dinamovu blagajnu ušlo oko 10.6 milijuna.

Pročitajte više