DANI OLMO

Mundo Deportivo: Olmo dobiva nagradu jer se okladio na hrvatsku avanturu

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

DANI OLMO je fantastičnim igrama u Dinamu posljednje dvije sezone i u mladoj reprezentaciji osigurao prvi poziv za reprezentaciju Španjolske.

Olmo će biti na raspolaganju izborniku Robertu Morenu u kvalifikacijskim utakmicama za Euro protiv Malte (15. studenog) i Rumunjske (18. studenog).

Svi španjolski mediji jučer su izdvojili ovu vijest kao jednu od glavnih na svojim portalima. Marca se čudi zašto je takav igrač i dalje u Dinamu, a Mundo Deportivo je posvetio cijeli tekst Dinamovoj zvijezdi.

"Olmo je jedan od najboljih mladih igrača svijeta"

Kažu kako se Olmo okladio na sebe i sada dobiva velike nagrade zbog toga.

"Njegov put prema A reprezentaciji Španjolske započeo je još sa 16 godina kada je napustio Barcelonu i otišao prema Dinamu u vrlo rizičnoj okladi zbog nove kulture i jezika, no Olmo je u međuvremenu postao jedan od najboljih mladih igrača svijeta u ovom trenutku", započinje katalonski list pa nastavlja:

"Poziv za A reprezentaciju nije iznenađenje jer Olmo igra odlično, već zato što igra u ligi poput hrvatske, koja je slaba liga u odnosu na najbolje europske, što je istaknuo i izbornik Roberto Moreno. No, najbolje partije pruža u elitnom natjecanju poput Lige prvaka, zbog čega je i pozvan. Pet godina nakon što je napustio La Masiju, okladivši sve na hrvatsku avanturu, Olmo je za nagradu dobio poziv u reprezentaciju i sljedeće ljeto bit će jedan od glavnih igrača prijelaznog roka."

Lošiju kvalitetu HNL-a doista je istaknuo i izbornik Španjolske Roberto Moreno.

"Hrvatska liga nije na razini španjolske, ali Olmo igra jako dobro za svoju momčad, pogotovo u Ligi prvaka. Sretni smo što je s nama", rekao je Moreno.

Pročitajte više