LIGE PETICE

Mundo Deportivo: Ovo su glavni problemi Barcelone koje hitno treba popraviti

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je u krizi. Potvrdila je to i posljednja utakmica prošlog vikenda na gostovanju kod Granade, gdje je ekipa Ernestea Valverdea izgubila 2:0.

Nakon pet kola španjolskog prvenstva Barcelona se nalazi na osmom mjestu tablice uz dvije pobjede, remi i dva poraza, a jedva su se izvukli na gostovanju kod Borussije Dortmund, gdje su odigrali 0:0 i mogu biti sretni što nisu izgubili.

Zato Mundo Deportivo, list koji usko prati događanja u katalonskom klubu, analizira gdje su najveći problemi na početku ove sezone za Barcelonu koje hitno treba popraviti ako želi bolje rezultate.

Nedostatak golova u gostima

Barca je kod kuće netaknuta ove sezone. Imaju dvije sigurne 5:2 pobjede protiv Betisa i Valencije, ali problemi nastaju u gostima, pogotovo u ofenzivnom dijelu igre. Zabili su samo dva gola u gostima, u remiju kod Osasune 2:2, a izgubili su na otvaranju prvenstva kod Athletic Bilbaa 1:0 dok ih je Granada proteklog vikenda svladala 2:0.

Protivnik zabije prvi

Katalonci su jedino zabili prije svog protivnika ove sezone u jednoj utakmici, kada su kod kuće razbili Valenciju. Također nisu primili prvi gol od Dortmunda u Ligi prvaka, ali nisu ga ni zabili jer je utakmica završila 0:0.

U svim ostalim susretima prvi su primali gol pa čak i kod kuće protiv Betisa kojeg su na kraju ipak bez problema okrenuli.

Nekonkretnost

Osim u nedostatku golova, nekonkretnost Barcelone se vidi i u broju uspješnih driblinga na što su utjecale i ozljede Messija, Suareza i Dembelea. Ipak, Messi i Suarez su igrali protiv Granade u prošlom kolu, Barcelona je imala 73% lopte i 11 uspješnih driblinga. Granada ih je napravila 10.

Valverde nije dobro ukomponirao Griezmanna

Mundo napominje kako Griezmann nije dobro kliknuo sa suigračima otkako je stigao iz Atletica ovog ljeta, a kao razlog tome navode loše odluke trenera Valverdea koji ga je u utakmici protiv Granade postavio na lijevo krilo, iako Francuzu prirodnija desna strana.

Posjed lopte u bezopasnim područjima

Barcelona kao i svake sezone dominira u posjedu lopte, do sada su u svakoj utakmici osim u Dortmundu držali loptu u svom posjedu više od 70% vremena. Problem je što se lopta drži u bezopasnim područjima, bez konkretnih pokušaja na protivnički gol. O tome dovoljno govori da su protiv Granade imali 73% posjeda lopte, a samo jednom su pogodili okvir gola.

 

Pročitajte više