TRANSFERI

Mundo Deportivo: Real prodaje Modrića zbog uštede i vraća velikog talenta

Foto: EPA

KRIZA izazvana pandemijom koronavirusa mogla bi ubrzati odlazak Luke Modrića iz Reala. 

Prema pisanju katalonskog Mundo Deportiva, klub iz Madrida razmišlja o tome da vrati mladog Martina Odegaarda s posudbe iz Real Sociedada te da ga pripremi da naslijedi Luku Modrića, koji će u rujnu napuniti 35 godina, a ugovor mu istječe u ljeto 2021. 

Hrvatski kapetan već je nekoliko puta bio blizu odlaska iz Reala, a prvi u redu stajali su Milan i Inter. Međutim, na koncu je ostao na Santiagu Bernabeu. Ipak, u Realu kao njegova nasljednika vide 21-godišnjeg Norvežanina i jednog od najvećih svjetskih talenata. 

VIDEO Dugout: Odegaard i njegovi potezi u mladoj momčadi Reala

Odegaard je ove sezone za Sociedad zabio sedam golova i osam puta asistirao te bi se na ljeto prije vremena mogao vratiti u Real, s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine. Naravno, u cijeloj priči dirigiraju financijski uvjeti usred krize zbog koronavirusa pa predsjednik Reala Florentino Perez razmišlja o tome da vrati Odegaarda s posudbe, ali i proda Modrića na ljeto kako bi klub nešto i zaradio u teškom razdoblju.

Prema Transfermarktu, Modrić trenutno vrijedi oko 15 milijuna eura pa bi talijanski klubovi opet mogli krenuti u napad za njegov potpis.

S druge strane, Zinedine Zidane polako vrši smjenu slavne generacije Reala, koja je osvojila četiri Lige prvaka, od čega tri zaredom. Tako bi vezni red u budućnosti mogli činiti Odegaard i 21-godišnji Urugvajac Federico Valverde, koji se već ove sezone nametnuo i istisnuo Modrića iz prvih 11. 

Dakle, sve je bliži rastanak Modrića i Reala nakon osam čudesnih godina u kojima je bivši igrač Zadra, Zrinjskog, Dinama i Tottenhama odigrao 333 utakmice, 52 puta asistirao, zabio 22 gola i osvojio 16 trofeja, a vrhunac je bio osvajanje priznanja za najboljeg nogometaša svijeta i Europe 2018. godine.

VIDEO Dugout: Najbolji Modrićevi trenuci u Realu

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više