TRANSFERI

Mundo Deportivo: Skauti Barcelone gledali Olma. Planiraju ga dovesti u siječnju

Foto: EPA

DANI OLMO mogao bi napustiti Dinamo već u siječnju. Talentirani Španjolac oduševio je nogometnu javnost svojim nastupima u dresu hrvatskog prvaka prošle sezone, čime je privukao pažnju mnogih europskih klubova.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka bilo je mnogo špekulacija da će Olmo napustiti Zagreb, ali na kraju do transfera nije došlo. Nedavno smo doznali da je na Maksimirsku 128 stigla jedina konkretna ponuda iz Borussije Monchengladbach, a Olmov otac Miguel komentirao je cijeli slučaj. Nijemci su nudili 16 milijuna eura, ali Dinamo je htio najmanje 40 milijuna.

Ovih dana opet se piše o dragulju Modrih. Španjolski Mundo Deportivo navodi da bi se reprezentativac mlade selekcije Furije mogao već u siječnju vratiti u Barcelonu čiji je član bio od 2007. do 2014. godine, kad je igrao za čuvenu omladinsku školu La Masiju.

Katalonski klub očito ima namjeru vratiti Olma na Camp Nou jer ga je skaut Barce pratio na nedavnom nastupu za mladu španjolsku reprezentaciju, gdje je Olmo bio strijelac dva pogotka.

Madridski list navodi da će prvak Španjolske nastaviti pratiti Olma u narednim mjesecima, a onda u siječnju pokušati obaviti posao. Prvi cilj je razuvjeriti Dinamo da odustane od nerealnih zahtjeva i 40 milijuna eura koliko za Olma traže. Ako Modri na to ne pristanu, Barca će čekati posljednju godinu Olmovog ugovora koji ističe na ljeto 2021. godine, i tu tražiti svoju šansu jer će Dinamo tad morati smanjiti zahtjeve. U suprotnom bi im Olmo mogao otići bez odštete.

Drugi španjolski list, Fichajes, navodi i interes ostalih velikana. Bayern iz Munchena, Atletico iz Madrida, Valencia i Milan navodno žele 21-godišnju senzaciju iz Dinama.

O svemu se nedavno oglasio i sam Olmo rekavši da mu je "u Dinamu dobro te da će igrati Ligu prvaka, ono što se treba biti, bit će".

Pročitajte više