ALEN HALILOVIĆ

Mundo Deportivo: Što se dogodilo s Alenom Halilovićem?

Foto: Profimedia

MUNDO DEPORTIVO je u današnjem tekstu na svojim internetskim stranicama podsjetio čitatelje na slučaj Alena Halilovića, nekadašnjeg velikog talenta hrvatskog nogometa i igrača kojeg je Barcelona kupila od Dinama kad mu je bilo 17 godina. Analizirajući njegovu karijeru, španjolski dnevnik pita se što se s njim dogodilo.

Halilović je bio talent kojeg su uspoređivali s Lukom Modrićem i za kojeg je Lionel Messi rekao da ima ono nešto, navodi Mundo Deportivo i prisjeća se da se on nije uspio nametnuti ni u drugoj momčadi Barcelone, a kamoli u udarnoj. U presjeku njegove karijere podsjeća se na česte promjene klubova i naziva ga se globtroterom koji je do 22. godine promijenio već šest klubova.

Česta seljenja

Nakon Dinama, Barcelone i Barcelone B, Halilović je pokušao nametnuti se u Sportingu iz Gijona, potom HSV-u i Las Palmasu. Po dolasku u Milan, s kojim se rastao u listopadu 2020., uslijedile su nove posudbe, Standard Liegeu i Heerenveenu, a onda i pola godine lutanja bez kluba prije no što je stigao u Birmingham i engleski Championship.

"I danas se natječe u toj ligi, u plavo-bijelom dresu Readinga, legendarnog britanskog kluba koji se devet uzastopnih sezona pokušava vratiti u Premier ligu", navodi se pa objašnjava teška pozicija momčadi koja je samo dva boda iznad zone ispadanja iz Championshipa.

"Što se Halilovića tiče, karijeru je u tom klubu dobro započeo, bio je starter u pet od prvih šest prvenstvenih utakmica u kojima je mogao igrati, podijelio je dvije asistencije i postigao gol protiv Middlesbrougha", dodaje se uz zaključak:

"No, prvo problem s bedrom zbog kojeg dva mjeseca nije mogao igrati, a onda i nedavna ozljeda koju je zadobio protiv Kidderminstera u trećem kolu FA kupa, opet su zaustavili novo oživljavanje jednog od mnogih bisera koji se nikad nisu do kraja dokazali."

Pročitajte više