transferi

Mundo Deportivo: Zidane je odletio u Katar. Postaje najplaćeniji trener na svijetu

Foto: EPA

ZINEDINE ZIDANE (49) postaje novi trener PSG-a, zbog čega je odletio u Katar na završni dogovor s emirom, poglavarom države koja je vlasnik pariškog kluba, te se očekuje da sutra definira uvjete potpisa za aktualnog prvaka Francuske. Ovo piše Mundo Deportivo te dodaje da će Zidane potpisom za PSG postati najbolje plaćeni trener na svijetu.

Postaje najplaćeniji na svijetu, ali emir je morao ispuniti druge uvjete

Međutim, financijski dio posla je slavnom Francuzu bio potpuno nebitan, navodi isti izvor te ističe da je pred emira postavio dva sportska preduvjeta za preuzimanje njegovog kluba. Prvi je da ima potpunu kontrolu što se tiče kadrovskih pitanja, dakle da bude menadžer engleskog tipa. Ta želja mu je ispunjena jer je sportski direktor Leonardo napustio klub.

Drugi je da PSG zadrži Kyliana Mbappea, što je također ispunjeno. Ipak, ostaje veliki problem, a to je Zidaneov odnos s Marseilleom, kako sa Zizouovim rodnim gradom tako i s tamošnjim klubom, čiji je veliki navijač.

Kako će Marseille reagirati na ovakvu "izdaju"?

Nije upitan Zidaneov profesionalizam jer on bi prešao preko toga što preuzima najvećeg rivala Marseillea. Problem je kako će navijači Marseillea, poznati po fanatizmu, reagirati na ovakvu "izdaju" velikana u kojeg se zaklinje cijeli grad jer njima nema ništa omraženije od Pariza i PSG-a. Nazire se i sigurnosni problem jer u Marseilleu žive Zidaneova obitelj i najbolji prijatelji. 

Mundo Deportivo piše da navijačima Marseillea malo znači što je francuski predsjednik Marcon, koji se založio i za Mbappeov ostanak, potrebu dovođenja Zidanea u Pariz istaknuo kao prioritet za koji je potreban nacionalni konsenzus jer to znači da u zemlji ostaje nacionalno blago. 

Zidane je u manje od pet godina kao trener, točnije u dva mandata po dvije i nešto godine, s Realom osvojio dva španjolska i tri uzastopna europska naslova. Potonje je uspjelo samo njemu. Bez posla je od svibnja prošle godine, kada je drugi put napustio Real. 

Pročitajte više