KORONAVIRUS NA ADRIA TOURU

Murray brani Đokovića: Kako se točno misle provoditi i kontrolirati te mjere?

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ na meti je žestokih kritika nakon što se koronavirus pojavio na njegovom Adria Touru u Zadru, međutim Škot Andy Murray nije htio raspaliti po najboljem svjetskom tenisaču, s kojim je u dobrim odnosima.

"Ako svi moraju biti zatvoreni u balon, koja će biti kazna za one koji prekrše pravila, koji izađu iz balona? Zamislite situaciju, posljednji su dani US Opena i netko tko je dogurao daleko je prekršio pravila. Otišao je prošetati na Manhattan ili nešto slično. Onda dobije virus i ne može se natjecati, a treba nastupiti u četvrtfinalu ili polufinalu. Bilo bi to iznimno frustrirajuće, zar ne? Dakle, kako se točno misle provoditi i kontrolirati te mjere? Nisam siguran da je to moguće", objasnio je.

Dan Evans, britanski tenisač, kritizirao je Srbina.

"Ne vjerujem da je bila nužna zabava igrača, gdje su svi bili jedan na drugome, a sad su dvojica pozitivna. Đoković bi trebao osjećati nekakvu odgovornost i za to kako je sve to završilo. To je loš primjer, čak i ako pravila u pojedinoj zemlji sve to dopuštaju. Ali pandemija nije šala. Potpuno su zanemarili sve mjere sigurnosti."

Podsjetimo, pored Grigora Dimitrova i njegovog trenera na koronavirus su pozitivni bili još i Borna Ćorić te Đokovićev kondicijski trener Marko Panichi.
 

Pročitajte više