Murray prejak za Federera: Britanac u finalu Madrida

BRITANSKI tenisač Andy Murray prvi je finalist ATP turnira u Madridu. U polufinalnom ogledu je Murray pobijedio drugog tenisača svijeta Rogera Federera 3:6, 6:3, 7:5.

Bio je ovo njihov peti meč u karijeri, te je nakon njega Andy Murray jedan od rijetkih na svijetu koji ima pozitvan omjer protiv nekada nepobjedivoga Švicarca.

Nakon što je Federer kontrolirao situaciju u prvom setu, a Murray bio evidentno bolji u drugom, uslijedilo je najdramatičnije razdbolje meča. Treći set gdje je Murray daleko više prijetio, ali se isto tako nekoliko puta vješto izvukao iz kompliciranih situacija.

Nakon dobivenog prvog gema Federer je odmah imao priliku za break (jednu šansu), ali ju nije iskoristio. Nakon toga se našao u daleko većim problemima budući je morao spašavati 0-40, te je uspio tako što je osvojio pet poena zaredom.

Kod 2:2 je također spašavao jednu break loptu, a Federer nije iskoristio obečavajućih 0-30 na servis Murrayja kod vodstva 4:3.

Prijelomni trenutak se dogodio kod 5-5 kada je Murray napokon slomio Federera, oduzeo mu servis i nakon toga preciznim prvim udarcem dobio gem za meč.

Murray je imao daleko više break prilika u meču (9-3), te je sjajno servirao što mu je donijelo na kraju 14 aseva i čak 85 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa.

Federer: Bio je ovo dobar tjedan  
 
Porazom 3:6, 6:3, 7:5 protiv Andyja Murrayja, Roger Federer je upisao 13. poraz ove sezone. Najviše od 2003. godine kada je sedamnaest puta poražen.

"Andy je dobro servirao, nisam baš imao neku priliku. Frustrirajuće je ovako izgubiti, no nisam mogao ništa napraviti na njegov servis", kazao je Roger Federer nakon poraza u polufinalu ATP turnira iz Masters Serije koji se igra u Madridu.

"Ipak, bio je ovo dobar tjedan, osjećam da ponovno dobro igram i da se dobro krećem terenom. Nemam fizičkih problema, mogu se koncentrirati na svaki poen, što baš ove godine nije bila uobičajena situacija. Dobar je to znak", zaključio je.

U finalu će Murray igrati protiv Gillesa Simona, koji je bio bolji od Nadala.

ATP Madrid, polufinale:

Murray (4) - Federer (2) 3:6, 6:3, 7:5

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više