Na Barićevom popisu nema Kranjčara, pozvani i Neretljak, Bišćan, Zekić, Petrić...

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić objavio je danas popis reprezentativaca za odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu protiv Bugarske, koja se igra 11. listopada u Zagrebu.

Na popisu se nalazi 21 igrač no nema najtalentiranijeg nogometaša Hrvatske lige Dinamova veznjaka Nike Kranjčara, koji ima ozljedu mišića. "Da nije ozlijeđen Niko bi sigurno bio s nama jer je po igrama to zaslužio. No, radi se o vrlo ozbiljnoj ozljedi, a nas u Čatežu čekaju vrlo naporni treninzi. Čak i ako bi igrao u subotu u prvenstvu, malo je vjerojatno da bi izdržao treninge koji nas čekaju u Čatežu", izjavio je na konferenciji za novinare Barić. U čitavoj situaciji vezanoj uz Niku Kranjčara čudno je što se nalazi na popisu mlade reprezentacije koja dan ranije igra protiv Bugarske u Zaprešiću.

U reprezentaciju se nakon dugo vremena vratio Igor Bišćan, koji je standardan ove sezone u Liverpoolu, te napadač Grasshoppersa Mladen Petrić. Nova imena na popisu su branič Hajduka Mato Nertljak, te prvi strijelac hrvatskog prvenstva napadač Kamen Ingrada Zoran Zekić. "Zekića sam odlučio pozvati još prije desetak dana, radi se o igraču kojem bi trebala odgovarati naša igra s puno centaršuteva" istaknuo je izbornik. Barić je izrazio zadovoljstvo što čak 19 od 21 igrača koji su na popisu stalno igraju u svojim klubovima te što su se Tudor i Pršo potpuno oporavili od ozljeda. Problem su, kazao je, Rapajić koji nema kluba te Srna koji nije standardan u Šahtjoru.

Odlučujući dvoboj protiv Bugarske na rasporedu je 11. listopada u 20,15 sati na Maksimirskom stadionu, a vodit će ga sudačka trojka iz Francuske koju predvodi Gilles Veissiere, kojeg igrači Dinama pamte po vrlo dvojbenim odlukama u utakmici s Partizanom u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Okupljanje reprezentativaca predviđeno je u nedjelju, 5. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Na popisu su:

vratari - Stipe Pletikosa (Šahtjor), Tomislav Butina (Club Bruges),

braniči - Dario Šimić (Milan), Igor Bišćan (Liverpool), Robert Kovač (Bayern Munchen), Boris Živković (Portsmouth), Mario Tokić (GAK), Igor Tudor (Juventus), Mato Neretljak (Hajduk),

vezni igrači
- Jerko Leko (Dinamo Kijev), Giovanni Rosso (Maccabi Haifa), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Jurica Vranješ (Stuttgart), Milan Rapajić (-), Dario Srna (Šahtjor),

napadači - Mario Marić (Karnten), Ivica Olić (CSKA), Ivica Mornar (Anderlecht), Dado Pršo (Monaco), Mladen Petrić (Grasshoppers), Zoran Zekić (Kamen Ingrad).

Pročitajte više