Na provokacije Gajevih navijača Šokota odgovorio gađajući ih loptom

U ZAGORSKOM mjestu Mače protiv NK Gaja Dinamo je odigrao utakmicu šesnaestine finala hrvatskog kupa i slavio 5:1.

Dinamo je utakmicu riješio već do poluvremena, nakon prvih 45 minuta bilo je 3:0 za gostujuću ekipu. Utješni gol ekipa Gaja zabila je u 48. minuti, a Dinamo je pobjedu potvrdio s još dva pogotka u 89. i 90. minuti. Strijelci za Dinamo bili su redom Balaban, Sammir s bijele točke, Badelj, Šokota i Bišćan. Utješni pogodak za Gaj zabio je Pozaić.

Na igralištu NK Gaja i po okolnim balkonima i krovovima okupilo se više od pet tisuća ljudi, odnosno više gledatelja nego što je Dinamo gledalo protiv Sparte. Domaći navijači Dinamovcima su čitavo vrijeme dobacivali: "Imate tremu? Niste navikli igrati pred ovoliko gledatelja?" Na zubu publike posebno je bio Tomo Šokota, kojem su gledatelji nakon promašaja počeli skandirati: "Izlazi van, ostavi se nogometa". Kad je Šokota napokon zabio pred kraj utakmice, navijače Gaja je za "potporu" nagradio tako što je uzeo loptu i nabio je prema njima.

Na Ivankovićevom popisu za ovu utakmicu našli su se Kelava, Lončarić, Ibanez, Hrgović, Lovren, Tomić, Balaban, Sammir, Tadić, Chago, Mikić, Carlos, Badelj, Suarez, Vrdoljak, Bišćan i Šokota, dok su utakmicu, što zbog reprezentativnih obaveza, što zbog ozljeda propustili Drpić, Mandžukić i Morales, Butina i Etto.

U drugoj današnjoj utakmici Hrvatskog kupa Slaven Belupo je gostovao kod Poleta, a Farmaceuti su rutinski slavili s 2:0. Oba pogotka za Slaven u 25. i 37. minuti zabio je Asim Šehić.

U osmini finala Hrvatskog kupa Dinamo će igrati protiv Hrvatskog dragovoljca, a u ostalim utakmicama susreću se Rijeka i Zadar, Hajduk i Konavljanin, Varteks i Pomorac, Slaven Belupo i Moslavina, Zagora i Karlovac, Zagreb i Inter, Cibalia i Oriolik.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više