SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

"Na turniru nam je falilo sreće i nekih drugih stvari, ne bih sad ulazio u to"

Foto: EPA

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

NAKON ŠTO JE mirno desetak minuta čekao da završi intervju s Linom Červarom, Igor Karačić je došao na red pred kamerama RTL-a. Prvo je prokomentirao posljednju utakmicu Hrvatske na SP-u, poraz od Švedske u nevažnoj utakmici za peto mjesto.

"Tim nije bio motiviran kao na dosadašnjim utakmicama, ne znam zašto. Obrana nije bila na vrhuncu, nismo pokupili ono što je Šego obranio. Ali izbornik je dao priliku svim igračima, ima ozljeda o kojima nismo pričali, mlađi su dobili minutažu da osjete prvenstvo kako treba."

Hrvatska je ispunila primarni cilj, olimpijske kvalifikacije, ali je li momčad razočarana što nije bila u borbi za medalje?

"Nismo razočarani, odigrali smo odličan turnir, ali ne mogu biti zadovoljan jer svi uvijek težimo medalji, borbi za sam vrh, ali izdešavalo se to što se izdešavalo, nismo bili najbolji, falilo nam je nešto da izvučemo pobjedu. Ali napravili smo odličan tim, odličnu atmosferu i bit ćemo spremni za Europsko prvenstvo."
I tamo će, vjeruje, biti u borbi za sam vrh, ali dodao je i nešto intrigantno...

"Naravno da se možemo boriti za medalje, i sad smo bili blizu, falilo nam je sreće i nekih drugih stvari, ali ne bih sad ulazio u to. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva, mladi igrači su perfektni, budućnost nam je odlična, imamo perspektivu. Da se ne lažemo, moramo se još uklopiti, pogotovo u napadu, i onda ćemo biti opasni."

Što je to falilo, doznat ćemo možda idućih dana. Luka Stepančić bio je puno kraći.

"Htjeli smo pobjedom zatvoriti prvenstvo, ali nije išlo, napravili smo previše tehničkih grešaka, u prvom poluvremenu mislim da smo ih imali 12, u drugo opet ušli s greškama. Kasnije nije bilo potrebe da se lovi rezultat, znali smo da je sve gotovo. Kad rezimiramo sve, malo smo tužni, ali barem smo se na ovoj utakmici sačuvali ozljeda", rekao je Stepančić.
 

Pročitajte više