Australian Open

VIDEO Nadal se slomio nakon polufinala

Foto: Profimedia

RAFAEL NADAL plasirao se u finale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u polufinalu pobijedio Talijana Mattea Berrettinija sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Nadalu, trenutačno petom tenisaču svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine. Nakon pobjede protiv Berrettinija Nadal se slomio na središnjem terenu Melbourne Parka i zaplakao.

"Trebamo patiti i trebamo se boriti. To je jedini način da budem ovdje gdje sam danas. Stvarno mi puno znači što sam ovdje ponovno u finalu. Za mene je sada sve o Australian Openu prije svega drugoga. Nisam ponekad s ozljedama imao sreće u karijeri, ali igrao sam neka nevjerojatna finala i sretan sam što sam ovdje već jednom slavio", rekao je 35-godišnji Španjolac.

"Sjećam se mečeva na ovom turniru s Novakom Đokovićem 2012. i Rogerom Federerom 2017. godine, igrao sam dobro. Nikada nisam razmišljao o drugoj prilici i to u 2022. godini. Prije mjesec i pol dana nisam ni znao hoću li uopće igrati...", dodao je Nadal koji je veći dio prošle godine propustio zbog ozljede.

Nadal je do sada u karijeri osvojio 20 Grand Slam naslova - čak 13 puta je pobijedio na Roland Garrosu, četiri puta na US Openu, dva puta u Wimbledonu, a jednom u Australiji. Po 20 naslova na četiri najveća svjetska turnira imaju i Srbin Novak Đoković, koji je deportiran iz Australije prije početka turnira, te Švicarac Roger Federer koji nije nastupio zbog problema s koljenom.

Pročitajte više