Najbolji Hrvat u Torinu: 40 minuta nas dijeli od Olimpijskih igara

Foto: Hina

HRVATSKI KOŠARKAŠI od 21 sat igraju finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Protivnik im je domaćin turnira Italija, koja je Acu Petrovića i njegove igrače svladalla u skupini prije samo nekoliko dana.

> Velika pobjeda: Hrvatska u nevjerojatnoj utakmici srušila Grčku u borbi za Rio

> Hrvatska košarka živi i umire od šuta

> Junak pobjede protiv Grčke: Pokazali smo karakter i dokazali smo da možemo pobijediti svakoga

Bojan Bogdanović je u tri odigrane utakmice u Torinu bio je najbolji igrač u redovima Hrvatske. 

"Ispunila mi se želja da igramo finale s Italijom. Pokazali smo prvu utakmicu da možemo igrati s njima. Dosta su jaka momčad, bit će dosta drukčija utakmica nego što je to bilo s Grčkom. Imamo jednu utakmicu i 40 minuta nas dijeli od OI. Imamo samopouzdanja, prvenstveno jer igramo dobru obranu. Već smo treću utakmicu primili 60 poena i manje, tako da u tome vidim neku našu šansu", rekao je Bogdanović uoči susreta.

Osvrnuo se i na odličnu utakmicu s Grčkom.

"Iskreno, drago mi je da je bilo tako jer smo konačno nakon nekog vremena dobili jednu utakmicu s karakterom. Znali smo da će se i njima otvoriti jer su to pravi igrači, da neće biti lako drugo poluvrijeme, da nećemo moći igrati kao prvu četvrtinu, ali iskreno, drago mi je da su se vratili i da smo ih na ovaj način pobijedili".

"Mislim da smo odradili veliku stvar. Simon je imao strašnu utakmicu na početku. Razigrao je Miru (Bilana), a on je onda odigrao odličnu obranu na Bourousisu, Hezonja je na kraju dao napadački doprinos, uzeo je jednu živu loptu Antetokounmpou. Mislim da cijela ekipa zaslužuje čestitke, ali opet, ovo je samo jedna utakmica, a finale sve odlučuje", dodao je Bogdanović.

Pročitajte više